Register

A password will be e-mailed to you.

Hideo Kojima, legenda vývojárskeho priemyslu, si vždy stojí za svojimi projektami a označuje ich nálepkou A Hideo Kojima Game. Jeho meno niesli tituly zo série Metal Gear Solid, ktoré vytváral pre Konami a rovnako je označené i nadchádzajúce Death Stranding. Samotný Hideo v nedávnom Twitter príspevku vysvetlil, čo presne znamená tento termín a množstvo fanúšikov zostalo pobúrených po jeho egoisticky pôsobiacom výroku. 

Na začiatok treba uviesť, že Kojima svoje prehlásenie možno nemyslel zle, dokonca ani egoisticky, avšak spôsob podania textu sa ihneď stal terčom takzvaných memes a i posmechu. “A Hideo Kojima Game znamená moju deklaráciu tvorby konceptu, produkovania, vytváranie originálneho príbehu, scenára, zasadenia, herného dizajnu, castingu, manažovania dohôd, režírovania, nastavenia obtiažnosti, promovania, práce na vizuálnom dizajne, editovania a dohliadania nad merchandisingom.” Presne toto prehlásil uznávaný herný tvorca prostredníctvom jedného zo svojich príspevkov. Niektorí však uznávajú, že Kojima je jednoducho všestranný človek a skutočne sa snaží dohliadať na každý aspekt vývoja, čo by mohlo naznačovať, že Death Stranding je silný a osobný autorský projekt. To by bolo pochopiteľné, keďže Hideo prakticky pracuje pre samého seba, má vlastné štúdio a Sony mu zrejme ponúklo dostatočný rozpočet, aby bol schopný zrealizovať niečo nevídané (aspoň tak neustále prezentuje nadchádzajúci Death Stranding).

O niečo menej prívetiví hráči označujú svojského rozprávača príbehov za egoistu, ktorý neoceňuje prácu ostatných členov svojho tímu a tvrdia, že termín A Hideo Kojima Game prezentuje ako by kompletný počin vytvoril úplne sám. V tomto prípade si už obrázok musí urobiť každý sám. Záverom dodáme, že ak vás minuli nedávne prezentácie Death Stranding, po kliknutí na tento odkaz budete presmerovaný na stránku, kde rozoberáme takmer hodinovú ukážku tejto survival akcie s bizarne rozprávaným dejovým pozadím. Očakávaná novinka a jedna z posledných exkluzivít konzoly PlayStation 4 k nám dorazí 8. novembra 2019, pričom je pravdepodobné, že sa neskôr pozrie i na platformu PC.

Komentuj!