Register

A password will be e-mailed to you.

Tento víkend sme mali v redakcii možnosť vyskúšať si jednu z najočakávanejších hier tohto roka. Konkrétne sa jednalo o počin štúdia Infinity Ward s názvom Call Of Duty: Modern Warfare, ktorý bol dostupný prostredníctvom beta verzie. Pokiaľ ste majiteľmi PlayStation 4. tak ste si ju už mohli vyskúšať aj vy. Poďme si teda nižšie prečítať naše dojmy z víkendu stráveného pri PlayStation 4 verzii Modern Warfare.

Po prvom spustení hry a potvrdení niektorých podmienok pritakávaním, že so všetkým súhlasím, som sa ani nenazdal a už som bol na bojisku. Ohúrilo ma v prvom rade pekné grafické spracovanie na rozdiel od toho ktoré si pamätám ešte zo starších dielov Modern Warfare. Aj keď zo začiatku je možnosť výberu zbraní obmedzená, uskromnil som sa s MP5-kou a utekal do boja. Doslova utekal, pretože hoci séria Modern Warfare nie je žiadna stealth akcia, nový diel skutočne pôsobí ešte o niečo rýchlejšie. Osobne mi to len vyhovovalo, nakoľko mám rád rýchle akcie a žiadne zbytočné sa zdržiavanie sa. Rýchlosť pohybu hráča záleží aj pri otváraní dverí – ak utekáte, dvere doslova vykopnete, kým v opačnom prípade ich len bežne otvoríte. Podotkol by som, že postave sa mení rýchlosť behu aj podľa toho, či už bežíte s ťažšou zbraňou, alebo so spomínanou MP5-kou, no to je viac-menej logické.

Po pár minútach, respektíve desiatkach úmrtí a neúspešnom strieľaní po nepriateľoch, som sa konečne dostal do hry. Hra si zachovala pôvodné ovládanie, čo rozhodne chválim. Okrem toho si však zachovala aj takmer nulovú deštrukciu prostredia, na toto sme však zvyknutí a netreba to za každú cenu meniť, tak ako je to u konkurencie. Postupným zvyšovaním vášho levelu si odomykáte ďalšie zbrane a ich vybavenia, ako sú zameriavače, tlmiče a tak podobne. Čo sa týka perkov, na výber je Assault, Ghost, Heavy Support, Demolition a Sniper. Okrem iného je možné upraviť si päť loadoutov podľa vášho gusta. Mne osobne prirástol ku srdcu rotačný guľomet typu M91 a v niektorých situáciách som sa s chuťou zahral na Ramba. Nesmú, samozrejme, chýbať ani klasické granáty, alebo dymovnice.

Na vyskúšanie sú k dispozícii tri mapy (Hackney Yard, Azhir Cave, Grazna Raid), ktoré si po pár pokusoch zapamätáte a zistíte tie správne miesta, kde vas nepriateľ nenájde, poprípade sa tam schováte a počkáte si na ten správny moment. Beta obsahuje aj možnosť použitia známych Killstreakov vo forme Personal Radaru, UAV, Cruise Missile, Chopper Gunnera. Nemôžem zabudnúť ani na Nuke Killsreak, ktorý bol taktiež pridaný do bety, a dosiahnete ho vtedy, ak zastrelíte tridsiatich nepriateľov po sebe bez jediného úmrtia.

Moje dojmy z beta verzie Call Of Duty: Modern Warfare by som zhodnotil ako veľmi pozitívne a chvíľami som pocit akoby som už hral finálnu verziu hry. Počas testovania ma nepostihli žiadne technické problémy, to jest žiadne pády, lagy, ani nič iné. Aj keď finálny produkt vychádza až 25. októbra 2019, tým že si hru predobjednáte už teraz, určite nespravíte chybu.

Na záver by som len dodal, že ak ste nemali možnosť vyskúšať si túto PlayStation 4 betaverziu, nemajte hlavu v smútku. Druhá fáza beta testovania Call Of Duty začína už tento víkend, teda 21.-23. septembra 2019. No a pokiaľ ste si hru predobjednali, získate k nej prístup už v tento štvrtok, čiže 19. septembra 2019. Najnovšie však bude dostupná na všetkých platformách, čiže PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Komentuj!