Register

A password will be e-mailed to you.

Herný výstava Tokyo Game Show možno nemá v našich končinách taký lesk ako E3, či nemecký Gamescom, no jej dôležitosť je obdobná. Práve na túto výstavu si totiž ázijské herné štúdia a vývojári nechávajú zásadné odhalenia, pričom inak tomu nie je ani v prípade aktuálneho ročníka, ktorý prebieha práve v týchto dňoch.

Ako Hideo Kojima avizoval počas tohtoročného Gamescomu, na Tokyo Game Show mal odprezentovať poriadnu ukážku z Death Stranding, keďže do Kolína nad Rýnom priniesol iba menšiu ochutnávku. A ako slávny vývojár sľúbil, tak aj učinil, pretože hráčom a publiku priamo na mieste konania akcie ukázal rovno 49 minút trvajúci komentovaný gameplay.

V ňom možno vidieť, aké aktivity na hráčov v Death Stranding budú čakať. Ako je u Kojimu zvykom, potrpí si na detaily, takže pri brodení rieky budete musieť dávať pozor kadiaľ idete, v opačnom prípade vás voda môže strhnúť. Podobne na tom budete aj s chôdzou, keďže vaša obuv sa bude opotrebovávať, takže budete musieť myslieť aj na náhradné topánky. Samozrejme, hra nebude iba o chodení a prieskume prostredia, takže dôjde aj na súboje s radovými nepriateľmi a bossmi, čo ostatne prezentuje aj samotné video.

Dôležitým prvkom bude bezpochyby aj asynchrónny multiplayer, keďže veci, ktoré po sebe niekto ďalší zanechá môžete nájsť aj použiť, ako napríklad rebríky. Zároveň budete týmto veciam, ak pre vás budú prospešné, zanechať “like”, podobne ako napríklad na Facebooku. Nečakajte však, že sa budete priamo stretávať s inými hráčmi. Ich “duchov” si však bude možné vyvolať počas súbojov s bossmi, čím získate napríklad lekárničku, či výzbroj.

Aby toho nebolo málo, do sveta bol uvoľnený aj takzvaný Briefing trailer, v ktorom sa dozvedáme, aká by mala byť Samova úloha, a teda (asi) aj cieľ hry. Tento trailer už návštevníci Gamescomu mohli vidieť, avšak oficiálnou cestou sa na svetlo sveta dostáva až teraz, takže si ho možno rovno vychutnať v plnej kvalite.

Na záver ešte pripájame nový plagát, ktorý bol uvoľnený do sveta taktiež pri príležitosti konania Tokyo Game Show. Ten nám prezentuje jednotlivé postavy, s ktorými sa počas hrania Death Stranding stretneme.

Zdroj: PlayStation.Blog, YouTube

Komentuj!