Register

A password will be e-mailed to you.

Pred dvomi rokmi sa na plátnach kín objavila viac než slušná adaptácia knihy To od Stephena Kinga. Fungovala ako náplasť po zmarenom potenciáli neúspešnej Temnej Veže a súčasne sa dalo hovoriť o špecifickom hororovom počine, ktorý zaujal atmosférou, spracovaním a netradičným poňatím. Film každopádne spracoval iba prvú polovicu knihy a preto bolo očakávané, že sa za nejakú dobu dočkáme druhej kapitoly. Tá si práve odbila premiéru v zahraničných a tuzemských kinách, pričom my sme si ju, samozrejme, nemohli nechať ujsť. Ako sa nám pozdáva druhé To?

Prvé reakcie jasne hlásili, že predchodca sa vydaril predsa len o niečo viac. Niektorí podotýkajú, že nové herecké zoskupenie (tomu mimochodom nechýbajú ani ostrieľané osobnosti) trpí absenciou charizmy, strašenie sa kvôli využívaniu digitálnych možností míňa účinku a kombinovanie rôznych žánrov pri takto rozsiahlej minutáži je skôr na škodu. Spájanie videnej histórie, súčasných udalostí vraj pôsobí až tak záživne a ani takmer tri hodiny plne nestačili na kompletné prekreslenie charakterov.

Na strane druhej sa však nájdu prívetivejší diváci, ktorí v konečnom dôsledku nemajú s druhou kapitolou žiadny výrazný problém, avšak vopred by ste mali vedieť, že nejde o identické pokračovanie príbehu. V prípade, že vás zaujíma komplexnejší rozbor hororovej udalosti tohto roka, stačí ak kliknete na obrázok priložený nižšie. Automaticky budete presmerovaní na stránku s recenziou, kde sa dozviete podrobnejšie informácie o kvalitách, prípadne nekvalitách tejto snímky.

Komentuj!