Register

A password will be e-mailed to you.

Ťahovo-strategické RPG King’s Bounty sa v rokoch 2008 až 2014 dočkalo až štyroch dielov, pričom už vtedy išlo len o úspešné znovuzrodenie starej značky pôvodne ešte z roku 1990. Nové diely svojho času predstavili zaujímavú alternatívu v žánri ťahových stratégii a odlišovali sa od konceptu známej série Heroes of Might and Magic. A len nedávno štúdio 1C Entertainment predstavilo fanúšikmi dlho očakávané pokračovanie.

Ruské štúdio 1C Entertainment spolu s oznámením nedávno zverejnilo aj prvý trailer, ale fanúšikovia zostali trochu zaskočení, keďže na prvý pohľad túto úspešnú sériu moc nepripomínal. Samotné štúdio upozorňuje, že tentoraz bude nové pokračovanie obsahovať väčšiu filmovosť, aj keď údajne behom súbojov môžeme očakávať starý dobrý koncept klasickej ťahovej stratégie. Asi najväčšou novinkou je pohľad z tretej osoby a King’s Bounty sa tak oveľa viac približuje moderným RPG, pričom za zmienku stojí, že je postavené na Unreal engine 4.

Ďalšou zaujímavou novinkou je fakt, že v boji budeme musieť brať veľký ohľad na charakter krajiny a využívanie prostredia vo svoj prospech. Často by to malo ovplyvniť priebeh bitky a vhodným využitím terénu tak môžeme poraziť silnejšieho protivníka za cenu minimálnych strát. Samotné mapy majú obsahovať množstvo prekážok, ktoré sa budú dať využiť ako taktické prvky. Na výber budú traja hrdinovia, každý s vlastným príbehom, pričom máme prisľúbené nelineárne dobrodružstvo v otvorenom svete ríše Antara, ktorú trápi akási nákaza. Táto nákaza ničí celú krajinu a obyvatelia preto musia utekať do susedného kráľovstva Nostria.

Dátum vydania zatiaľ nebol upresnený, ale na oficiálnej stránke sa môžeme dočítať, že nový diel série King’s Bounty by mal vyjsť behom roku 2020 na platformách PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Komentuj!