Register

A password will be e-mailed to you.

Ruská mediálna spoločnosť Gazprom Media ohlásila práce na filmovej adaptácii príbehu Metro 2033. Výsledok má byť hotový už v roku 2022.

Len krátko po tom, čo autor Dmitry Glukhovsky verejne naznačil, že plánuje pokračovať v rozvíjaní príbehu Metra, prichádza ďalšia novinka z tohto sveta. Ruská mediálna spoločnosť Gazprom Media ohlásila začiatok príprav filmovej adaptácie na búduci rok, a popritom rovno stanovila termín premiéry snímky na 1. januára 2022. Ide o zvrat v udalostiach, keďže autor pôvodného námetu nesúhlasil s pôvodným producentom, ktorý chcel príbeh zasadiť do Washingtonu D.C. Filmovanie tak bolo načas odložené, ale zdá sa, že fanúšikovia sa predsa len dočkajú.

Dmitry Glukhovsky, ktorý sa podľa vlastných slov stane kreatívnym producentom, je z budúcej spolupráce nadšený: „V Rusku sme doteraz sme nevedeli nájsť vhodného producenta. Zdalo sa to nemožným. Konečne som ale stretol tím, ktorému môžem Metro zveriť. Naše ambície sú rovnaké, chceme vytvoriť blockbuster svetovej triedy a prekvapiť aj tých skalných fanúšikov knižnej trilógie.“

Podľa nového producenta, Valery Fedorovicha, plánuje Gazprom Media investovať do tvorby filmu a jeho propagácie v Rusku i vo svete „bezprecendentnú sumu“. S ohľadom na výsledky aktuálne ruskej filmovej produkcie musíme nadšenie krotiť, avšak svet Metra a hrdinu Artyema si sfilmovanie priam pýta. Ostáva nám len držať palce produkčnému tímu, aby vyprodukoval snímku schopný konkurencie vo svetových kinách.

Komentuj!