Register

A password will be e-mailed to you.

THQ Nordic pred pár mesiacmi oznámili, že začínajúce štúdio Purple Lamp Studios pracuje na plnohodnotnom remaku známej a pomerne úspešnej SpongeBob hry s podtitulom Battle for Bikini Bottom. Fanúšikovia sa dočkali len krátkeho teaser videa, ktoré nijakým spôsobom neukazovalo hrateľnosť. Gamescom bol však ideálnou príležitosťou, kedy mohli vývojári predstaviť svoju očakávanú hru a tak sa nakoniec aj stalo. Ako pôsobí Rehydrated verzia zábavnej platformovej záležitosti? 

Autori mimo iného prisľúbili pridanie nového obsahu v podobe vyškrtnutých levelov a minimálne jedného boss súboja. Treba skonštatovať, že vizuálny rozdiel medzi pôvodnou hrou a prerábkou je priepastný. Určitým spôsobom môžeme prehlásiť, že ide o rozsiahle zmeny ako v prípade Reignited Trilogy alebo N. Sane Trilogy. Je síce pravdou, že pri hrách z prvej generácie konzol PlayStation je rozdiel znateľnejší, avšak minimálne na pohľad odviedli tvorcovia výbornú prácu. Žltší, farebnejší a bláznivejší SpongeBob vyzerá naozaj úchvatne, zachováva si svoj infantilný štýl, ktorí ocenia mladší hráči a súčasne Purple Lamp nešetrí ani na drobnejších detailoch.

Hrateľnosťou ide stále o otvorenejšiu skákačku, kde sú levely pomerne rozsiahle, tu a tam jednoducho porazíte akéhosi protivníka pomocou bublifuku a primárne sa pohybujete po atraktívnych kulisách, v ktorých vždy vykonávate niečo zaujímavé. Pohyby sa, aspoň z dostupného videa, zdajú byť o niečo strnulejšie a nie tak úplne svižné, čo môže byť zámer, avšak pri priamom hraní to nemusí nutne prekážať. Demo je nakoniec zakončené ultimátnym boss súbojom, kde sa zdá, že podobné pasáže nebudú náročnosťou vyčnievať zo svojej vekovej kategórie a pôjde tak o prívetivú záležitosť vhodnú pre horších, či neskúsenejších hráčov.

SpongeBob sa, bohužiaľ, stále nedočkal oficiálneho a fixného dátumu vydania, čiže nás musí uspokojiť vágny nápis s rokom 2020. Na zábavnú a milú skákačku sa môžu pripraviť majitelia konzol PlayStation 4, Xbox One, Nintenda Swtich a v neposlednej rade aj osobných počítačov.

Komentuj!