Register

A password will be e-mailed to you.

Na tohtoročnej E3 konferencii sa pripomenulo nezávislé štúdio manželov Romerovcov, Romero Games. Hoci si väčšina hráčov pri započutí jeho mena predstaví brutálne ladenú FPS akciu, tentokrát šlo o taktický počin v štýle série XCOM, Empire of Sin. Gamescom 2019 nám každopádne priniesol prvú plnohodnotnú gameplay ukážku, pričom tá sa nejaví najhoršie. Minimálne sa zdá, že legendárny John Romero sa nestratí ani v takomto žánri.

Empire of Sin stojí na príjemnej retro atmosfére, ktorou oplývajú gangsterské filmy z minulého tisícročia. Nachádzate sa v roku 1920 a počas vašim cieľom je prebiť sa počas nasledujúceho desaťročia na vrchol mafiánskeho impéria za pomoci uplácania policajtov, násilia, zabíjania, kradnutia a prevádzkovania nevestincov, prípadne tajných barov s alkoholom. V určitom zmysle je Empire of Sin simulátorom, v ktorom prepadávate konkurenciu a obsadzujete územia.

Akcia má byť primárne taktická a núti vás využívať niekoľko archetypálnych charakterov (ostrostrelec, expert na boj zblízka), poctivo plánovať ťahy, prípadne si vylepšovať svoju osobnú armádu. Budete bojovať nielen v úzkych koridoroch, no i v samotných uliciach, pričom k dispozícii je hneď niekoľko druhov strelných zraní, nebezpečných tupých predmetov a výbušnín. Možnosti v oblasti taktizovania sú však momentálne neznáme a teda nevieme, čo všetko nám hra umožní vykonávať. Zatiaľ to vyzerá na krytie, tiché zabíjanie, klasické pálenie, hádzanie granátov, no video nenaznačuje, že by boli k dispozícii aj špeciálne schopnosti. No ich prítomnosť nie je úplne vylúčená.

Empire of Sin síce nepôsobí príliš prelomovo, avšak svojmu žánru zrejme nezostane nič dlžný. Pokiaľ máte radi hrateľnosť XCOMu a súčasne vás láka mafiánske prostredie, je možné že si Romerovu nadchádzajúcu hru užijete. Vyjsť má v priebehu prichádzajúceho roka 2020, pričom na túto krvavú mafiánsku cestu sa môžu pripraviť majitelia osobných počítačov a konzol PlayStation 4, Xbox One i Nintenda Switch.

Komentuj!