Register

A password will be e-mailed to you.

Tohtoročná E3 potvrdila, že Square Enix nepracuje iba na masívnom remaku siedmeho dielu známej JRPG ságy Final Fantasy, avšak známi autori si pre nás pripravili menšie prekvapenie v podobe ôsmeho príbehu z obrovského univerza. Samozrejme, nejedná sa o rozsiahlu prerábku ako v prípade vyššie zmienenej hry, skôr ide o HD konverziu, ktorej sme sa dočkali pri Final Fantasy X. Bolo pritom potvrdené, že remaster vyjde ešte tento rok, pričom nám bol pri príležitosti Gamescomu prezradený dátum vydania, ktorý je v podstate za rohom. 

Trailer vyzdvihuje nostalgiu a nadčasovosť Final Fantasy VIII, ktorá svojho času získavala perfektné známy a hoci je mnohými prehliadaná, jedná sa o výbornú žánrovú záležitosť, ktorá exceluje vo svojich herných aspektoch. Tešiť sa môžete na precízne spracované ťahové súboje, poctivé plánovanie pri nich, nemalé možnosti v ofenzívne, prípadne defenzíve a rozmanitosť jednotlivých charakterov, ktorá sa prejavuje správaním v príbehu i funckiou priamo v akčnej zložke hry. Okrem toho dostanete aj výborný, fascinujúci a v konkrétnych momentoch dychberúci herný svet, samozrejme s ostrými textúrami a vo full HD rozlíšení.

No a kedy je teda deň D? Remaster vyjde už 3. septembra 2019. Dočkal sa príjemnej cenovky 19,99 €, za ktorú budete odmenení niekoľkými desiatkami herného obsahu a pútavého fantasy príbehu. Na tento netradičný výlet do hernej histórie sa môžu pripraviť majitelia osobných počítačov, konzol PlayStation 4, Xbox One a Nintenda Switch.

Komentuj!