Register

A password will be e-mailed to you.

Titul Little Nightmares prekvapil pred dvomi rokmi mnohých hráčov. Vývojári zo štúdia Tarsier Studios priniesli originálnu a značne svojskú “skákačku” s horovou atmosférou a v konečnom dôsledku i komplexným príbehovým pozadím. Príbeh o tajuplnej lodi bol v podstate ukončený, avšak tvorcovia prichádzajú s veľkolepým pokračovaním, ktoré v sebe skrýva i jedno zaujímavé prekvapenie.

Little Nightmares bolo kusom videoherného umenia, ktoré za jednoduchou platformou hrateľnosťou skrývalo groteskný príbeh plný ezoterických situácii, množstva otázok, pričom rozšírenia (The Depths, The Hideaway, The Residence) dotvárali bizarný príbeh pokrútenej a bláznivej lode Maw (teda v preklade bachor). Minimálne z traileru pokračovanie nestráca svoju špecifickosť a unikátnosť. Atmosféricky je novinka veľmi blízko nekonvenčnému predchodcovi. Titul pritom predstavil naratívny dizajnér Dave Mervik.

Ten nám prezradil, že k Six sa tentokrát pripája nových charakter menom Mono. On je práve tou zaujímavou a neočakávanou novinkou, keďže kooperácia je tým pádom istá, akurát ešte nevieme, či môžu spolu hrať dvaja hráči ako v Unravel 2, prípadne jeden, ktorý prepína medzi charaktermi. Zatiaľ čo maličká Six v žltom pršiplášti sa mohla len ťažko obraňovať, Mono by mal vedieť využívať veci z kuchyne, ktorými niektorých protivníkov porazí. Je teda možné, že Mono bude povestnými svalmi a za Six pre zmenu preskúmate vysokopostavené miesta, na ktoré treba krkolomne vyskákať.

Centrom celého príbehu je takzvaná Signal Tower, čiže signálová veža, ktorá plní doposiaľ neznámu, avšak kľúčovú rolu v príbehu. Prvý diel nešetril ani podivuhodnými oponentami, ktorí disponovali obrovskou výškou a súčasne nejakou vadou. Jeden z nich napríklad iba počul, no nevidel, ďalšiemu zasa narástli dlhé ruky. Podobné monštrá sú obsiahnuté i v pokračovaní, no zatiaľ vieme iba to, že nás bude prenasledovať lovec a sadistickí učitelia nám budú chcieť ublížiť. Little Nightmares 2 sa síce nedočkal fixného dátumu vydania, avšak vieme, že sa ho dočkáme behom budúceho roka. Očakávať ho môžu majitelia PC a konzol PlayStation 4, Xbox One a, samozrejme, aj Nintenda Switch.

Komentuj!