Register

A password will be e-mailed to you.

Vyzerá to, že séria Age of Empires dostane po remasteroch plnohodnotné pokračovanie v podobe štvrtého dielu. Age of Empires IV by sa mal bližšie predstaviť na XO19 konferencii tohto roku v Londýne. Hrateľné ukážky sú už pripravené.

Aj keď mnohí dúfali, že AAA produkciu RTS žánru nakopne skôr konkurencia z Blizzardu, konkrétne svet Warcraftu, je to nakoniec Microsoft, ktorý sa púšťa do pokračovania strategického žánru v podobe Age of Empires. Číslovkou štyri bude táto séria plnohodnotne pokračovať po neuveriteľných štrnástich rokoch. Viac sa dozvieme v Novembri pri príležitosti Inside Xbox prezentácie, ktorá prebehne 14-16. novembra 2019.

Oznámenie doby impérií prichádza po Definitive Edition remastrovanej dvojky, ktorá aspoň skráti toto čakanie. Štvorka by mala vyjsť niekedy v roku 2020, alebo neskôr, pričom na hre pracuje veterán žánru – štúdio Relic Entertainment, ktoré je známe vydarenými stratégiami Company of Heroes, Warhammer 40,000: Dawn of War a Homeworld. Vyzerá to teda, že Microsoft to s obnoveným hernej tvorby myslí naozaj vážne a nenecháva nič na náhodu. Svoje slová z minulosti potvrdzuje a vyťahuje do bitky naozaj ťažký kaliber. Pečatí to aj meno Mikolaia Stroinského, ktorý ma na svedomí soundtrack pre The Witcher 3 a ktorý skomponuje hudbu aj pre štvrtú dobu impérií.

Relic Entertainment sa samé pochválilo spoluprácou s Microsoftom a vyjadrilo veľké potešenie z možnosti pracovať na takejto značke akou je Age of Empires. V zákulisí prebehli vyrovnania medzi štúdiom Relic, Segou a Microsoftom a tak už nič nebráni v tvorbe novej hry. Na tejto sérii pôvodne pracovali Ensemble Studios, ktorí však v roku 2009 bolo rozpustení po ôsmich rokoch od spolčenia sa s Microsoftom.

Trailer oznamujúci novú hru zatiaľ veľa neprezradil, okrem toho, že sa opäť pozrieme do histórie, ktorou je táto séria ikonická. Video zachytáva len animované obrázky, ktoré však ukazujú priveľkú množinu rokov, ale aj národov.

Komentuj!