Register

A password will be e-mailed to you.

Sega sa netajím tým, že chcela priniesť celú ságu Yakuza na súčasnú generáciu konzol. Kiwami i chronologické pokračovanie Kiwami 2 prišli na PlayStation 4, dokonca sa značka neočakávane pozrela aj na osobné počítače, kde sa teší adekvátnemu úspechu. Správy z Gamescomu prezradili, že sú na ceste i ďalšie tri diely špecifickej série, i keď kompletný remake tentokrát nemáme očakávať. 

Kiwami predsa len boli kompletne pretvorené a bežali na vynovenom a pre žáner ideálnom Dragon Engine, ktorý dokáže z podobnej akčnej bojovky vyťažiť absolútne maximum. Ten sa mimochodom predviedol i v nedávnom titule Judgment, ktorý bol viac než uspokojujúcim vedľajším projektom značky. Remastered Collection ponúkne klasické edície hier s tým rozdielom, že budú prispôsobené moderným obrazovkám, aby sa hrali príjemnejšie a, samozrejme, aj plynulejšie. Dobrou správou je, že Yakuza 3 je dostupná už v týchto dňoch, pričom pokračovanie vyjde 29. októbra 2019 a dračia cesta sa skončí 11. februára 2020. Je príjemné, že autori rozdelili jednotlivé diely takýmto spôsobom, pretože inak by ste sa museli pripraviť na poriadne dlhý výlet do útrob východného podsvetia, ktorý by vám mohol zabrať niekoľko týždňov aktívneho a nepretržitého hrania.

Treba pritom upozorniť, že digitálna verzia kolekcie je dostupná za výhodnú cenovku 59,99 €, čo je výbornou ponukou, keď vezmete v úvahu množstvo obsahu, ktorý hry ponúkajú. Vyjde však i špeciálna edícia a tá bude obsahovať červený steelbook so symbolom draka, pôvodný obal pre PlayStation 3 edíciu piateho dielu ságy, ako aj atraktívne disky, ktoré určite potešia zberateľov. Neočakávajte nič obrovské, ani žiadnu veľkolepú figúrku, skôr sa bude jednať o edíciu pre skalných fanúšikov, ktorí ocenia skôr fyzickú kópiu, než digitálny kód. Jej vydanie je pritom naplánované s digitálnou distribúciou piateho dielu. O PC verzii zatiaľ nie je reč, no vieme, že Sega začala aktívne registrovať osobné počítače ako plnohodnotnú platformu. Prináša totiž svoje dlhoročné značky k PC používateľom a je teda viac-menej otázkou času, kedy sa zvyšné epizódy série dostanú sem.

Komentuj!