Register

A password will be e-mailed to you.

Cyberpunk 2077 je v súčasnosti jednou z najočakávanejších hier. Za ambicióznym RPG projektom, zasadenom do živo pôsobiaceho sveta, v ktorom záleží na vašich rozhodnutiach, stojí renomované štúdio CD Projekt RED, ktoré vytvorilo hernú trilógiu The Witcher a navždy zmenilo hráčsky pohľad na tento žáner. Prostredníctvom zahraničných médií bolo oznámené, že vydanie bude sprevádzané i oficiálnou kartovou hrou. 

Tá ponesie názov Afterlife a rovno na začiatok môžeme prezradiť, že vyjsť by mala v priebehu budúceho roka 2020, kedy vychádza i samotný Cyberpunk 2077. O vydanie kartovej hry sa postará CMON, čo je spoločnosť, ktorá svojím menom stojí za podobne ladenou záležitosťou zo sveta Bloodborne. V Afterlife by sme sa mali zhostiť takzvaného Fixera, ktorý najíma cyberpunkov, ponúka im vybavenie a následne ich posiela na rôzne misie. Ako hráč si však musíte dávať pozor na to, čo chcete svojim zamestnancom ponúknuť a zaoberať sa otázkou či si to naozaj môžete dovoliť. Prítomná by mala byť inovatívna draftovacia mechanika a špeciálna hracia plocha, kde si hráč zakúpi nové kartičky, prípadne niektoré obetuje a tie mu následne zarobia peniaze, ktoré opätovne využije na nové karty.

Splnenie misie vám zvýši renomé v tmavých a neónmi posiatych uliciach Night City. Prežitie vám dokonca zaistí titul veterána. Ďalšie pravidlá hry, jej postup a pre koľkých hráčov je určená, toto všetko je momentálne neznáme. Nebola zverejnená žiadna konkrétna cenovka a dokonca ani presný dátum vydania, čiže môžeme len hádať, kedy Afterlife vyjde. Celý počin bol každopádne navrhnutý Ericom M. Langom a Andreom Chiarvesiom. V oboch prípadoch sa jedná o skúsených dizajnérov, ktorý pracovali na množstve podobných stolových hier. CD Projekt RED však chce očividne vytvoriť z dnes už zabudnutého Cyberpunku nové veľké univerzum. A už teraz je zrejmé, že rok 2020 bude patriť práve neortodoxnému science fiction počinu, o ktorom sa bude hovoriť poriadne dlhú dobu.

Zdroj: Neowin.net

Komentuj!