Register

A password will be e-mailed to you.

Možno ste zachytili smutné správy z USA o nedávnych streľbách a mnohých obetiach. Tento fenomén sa každopádne prejavuje na pravidelnej báze a  ako inak, údajne za neho aj tomto prípade môžu videohry.

V priebehu 24 hodín došlo v USA k dvom streľbám, ktoré sa odohrali v El Pase, Texase a Daytone, štát Ohio. V oboch prípadoch šlo o útočníkov, ktorí sa rozhodli strieľať do náhodných neozbrojených civilistov. Tento čin je odsúdeniahodný a to rovno dvakrát. Kým prvý dôvod je jasný, druhý spočíva v nevedomosti politikov. Tí si totiž chcú nahnať politické body na úkor nás – hráčov. Tvrdia, že za streľbu môžu násilné hry.

Mnoho štúdií sa už zaoberalo zlým vplyvom hier na psychiku a agresivitu človeka. Zatiaľčo však väčšina výsledkov toto prepojenie zavrhla, tie opačné prinajhoršom nepotvrdili ani negatívny ani pozitívny vplyv, samozrejme, pokiaľ sa bavíme o zdravom a nelabilnom jedincovi. Avšak prezident Donal Trump z tohto ohavného činu viní hry. K nemu sa pridalo aj niekoľko senátorov.

 

Pokiaľ by šlo len o reči, všetci mávneme rukou. No Trump chce pripraviť aj legislatívu, ktorá by sa pozrela na zúbok násilným hrám, respektíve násiliu tam zobrazovanému. A keďže majorita hier stále vzniká v USA, môže to znamenať nepríjemnosti na strane vývojárov. Momentálne však ide iba o reči a po opadnutí vášní snáď kompetentní začnú riešiť skutočné problémy. Či už pôjde o zbrane, predaj a ich držanie, alebo napríklad nie veľmi populárne lootboxy, ktoré priemerného konzumenta ohrozujú v podstatnejšej miere.

Celý článok nájdete na tomto odkaze.

Komentuj!