Register

A password will be e-mailed to you.

Red Dead Redemption 2 bol obrovský hit, komerčný i recenzentský úspech a ďalší bravúrny počin, ktorý si môže Rockstar Games zapísať do svojho videoherného repertoára. Fanúšikovia ale stále prahnú po pokračovaní ikonickej akčnej adventúry Bully, v ktorej ste sa zhostili úlohy mladého Jimmyho Hopkinsa. Bývalý zamestnanec Rockstar Games prezradil, že koncept pre Bully 2 existoval, avšak pokračovanie už bolo zrušené. 

Pre fanúšikov sa jedná o naozaj smutnú správu. YouTube používateľ SWEGTA prostredníctvom videa oznámil, že údajne sa k nemu dostali obrázky, ktoré zachytávali konverzáciu s bývalým zamestnancom Rockstar New England. Rovnaké štúdio totiž pracovalo i na prvom Bully, respektíve jeho inovovanej verzii s podtitulom Scholarship Edition. Tento anonymný zdroj tvrdí, že práce na druhom Bully začali pomerne dávno, keďže projekt bol plánovaný pre konzoly PlayStation 3 a Xbox 360. Zdroj vtipne poznamenáva, že nemôže potvrdiť práce na druhom Bully, nakoľko ho Rockstar nikdy oficiálne neoznámil.

Rovnako nemôže potvrdiť jeho niekoľkomesačné práce na ňom, prípadne nový systém šplhania a rozličné žarty, na ktorých rozhodne niekoľko mesiacov nepracoval. Autor príspevku si neodpustil takýto sarkazmus, pričom dokonca prezradil, že ste sa mali presťahovať do letného domu vášho nevlastného otca, takže z akadémie Bullworth ste zrejme na určitý čas odišli. Interagovať ste mali s okolitým mestom a akýmsi bližšie nešpecifikovaným letným táborom. Ten mal údajne mať podobu pláže z prvej hry.

Je pravdou, že práce na pôvodnom Bully projekte dozaista skončili. To však nutne neznamená, že by v príprave nemohla byť ďalšia verzia, ktorá sa uberie iným smerom, než sa pôvodne plánovalo. Ostatne, prostredníctvom Red Dead Redemption 2 autori tak trochu naznačovali očakávané pokračovanie. O tom sa môžete presvedčiť prostredníctvom tohto videa, ktoré rovnako pochádza z kanálu SWEGTA. Momentálne teda nevieme, či niekedy vôbec Bully 2 vyjde. Fanúšikovia ho rozhodne chcú a potešili by sa mu, pričom Rockstar má aktuálne ideálnu príležitosť, nakoľko vydali dva gigantické počiny pre súčasnú hernú generáciu a svoje práce by tak mohli zakončiť niečím menším, pokiaľ už, samozrejme, nepracujú na Grand Theft Auto VI, o ktorom sa poslednú dobu tradujú rozličné chýry. Možno sa nakoniec budeme musieť uspokojiť s tým, že druhý diel Bully zostane len v našich predstavách.

Komentuj!