Register

A password will be e-mailed to you.

V minulosti sme vás doslova zaplavili informáciami o očakávanom titule Control. Hra sa totiž oficiálne stala gold, ukázala jednu vedľajšiu misiu, dokonca predstavila úvodných pätnásť minút hrateľnosti. Tvorcovia z Remedy Entertainment zostávajú i naďalej štedrí a pred nejakým časom nám ponúkli aj príbehový trailer. Prezrádza niečo nové a zaujímavé? 

V podstate nie. Príbehový trailer sa snaží stáť na rovnakých základoch, na ktorých by mala podľa slov tvorcov stáť celá hra. Vezie sa na pozoruhodnej psychedelickej vlne, pričom nikdy nie je celkom jasné, čo je iba fiktívnym výplodom, a čo dejúcou sa skutočnosťou. Určitým spôsobom sa jedná o menší krok späť v tom zmysle, že s veľmi podobnou tematikou pracoval dnes už legendárny Alan Wake, avšak, samozrejme, ten je mnohými považovaný za vrchol tvorby fínskych autorov. Je otázne, či sa autorom podarí zopakovať nemalý úspech hororového unikátu s akčnou hrateľnosťou a detektívnymi prvkami. Minimálne po scenáristickej stránke by mohlo ísť o kvalitný projekt, keďže tie Remedy Entertainment vždy vedelo písať. Súčasne to zatiaľ vyzerá tak, že scenáristi sa s Control nesnažia dosiahnuť pompéznosť Quantum Break, ktorý sa nedočkal jednoznačne pozitívnych ohlasov.

Hrateľnosť už je diskutabilnejšia, pretože klasický fetch quest predstavený ako jeden typ vedľajšej úlohy niektorých hráčov skôr vydesil. Keď už nič iné, gunplay a akcia pôsobí výborným dojmom, kde nie je priestor na statické skrývanie a taktické útoky. V tomto ohľade sa zasa autori vracajú k ich AAA prvotine Max Payne. Control vychádza už tento mesiac, respektíve v jeho samotnom závere. Na túto deprimujúco pôsobiacu psychologickú akciu, ktorá vám nedá vydýchnuť po žiadnej stránke, sa môžu tešiť majitelia konzol PlayStation 4 a Xbox One, no v neposlednej rade i majitelia osobných počítačov. Titul sa dostaví na naše herné obrazovky presne 27. augusta 2019.

Komentuj!