Register

A password will be e-mailed to you.

Cuphead od štúdia s názvom StudioMDHR spôsobil v roku 2017 obrovský rozruch, nakoľko podľa mnohých ohlasov išlo o jednu z najlepších hier toho roku, ktorá dosahovala známky o hodnote takmer 90%. I v našej recenzii dopadol tento run and gun počin, ktorý kladie veľký dôraz na súboje s grotesknými bossmi, na výbornú. Dávnejšie už bolo ohlásené aj plnohodnotné DLC, avšak Netflix sa rozhodol rozšíriť toto univerzum o animovaný seriál. 

Áno, nejedná sa o žiadne domnienky. Ak ste to ešte náhodou nepostrehli, Cuphead dostane seriálovú podobu, ktorá bude pripomínať klasické grotesky komickej postavičky menom Mickey Mouse. Tie sú mnohým z nás isto dobre známe, avšak len pre ilustráciu vás môžeme odkázať na voľne dostupné video na YouTube. To znamená, že sa Cuphead aj Mugman, teda ústredné duo, ktoré môžete ovládať priamo v hre, ocitnú v bizarných situáciách, teda nepôjde o ucelený príbeh, ktorý by na seba nadväzoval. Samotný titul je striktne akčnou záležitosťou, ktorá sa však odohráva v pomerne zaujímavom svete, ktorý navyše evokuje krásne ručné klasické rozprávky z prvej polovice minulého tisícročia. Najmä preto môže byť formát grotesky takmer ideálny pre The Cuphead Animated Show, keďže tak sa má podľa platformy Netflix nazývať tento seriál.

Treba určite dodať, že na ňom nebudú pracovať tvorcovia z herné štúdia, ale animačné oddelenia Netflixu, ktoré chce bez akéhokoľvek upravovania zachovať krásne vizuálne spracovanie. Bratská dvojica, ktorá stojí za hrou, však pri projekte zostáva v producentskej úlohe. Postavičky každopádne budú poctivo nakreslené, avšak podľa správ sa budú vytvárať na počítačoch, nie priamo na papieri, čím vizuálna stránka môže stratiť na archaickosti. Nič bližšie nám Netflix momentálne neprezradil, no vieme, že seriál sa ešte len začína vytvárať, takže v najbližšej dobe by nemal vyjsť ani len trailer. Čo si však myslíte o The Cuphead Animated Show vy? Má podobný projekt vôbec šancu na divácky úspech?

Komentuj!