Register

A password will be e-mailed to you.

Jednoduchý koncept Tetrisu dokáže zaujať aj po desaťročiach od svojho vzniku. Iba minulý rok vyšiel oceňovaný počin Tetris Effect, ktorý sa stal najlepšou novembrovou hrou v našich Hitoch mesiaca. Majitelia PC platformy však mohli iba smútiť, nakoľko sa jednalo o exkluzivitu pre PlayStation 4. Tá už najnovšie neplatí, nakoľko tento mesiac vychádza Tetris Effect na platforme PC. Pre niektorých hráčov má však toto oznámenie menší háčik. 

Len málokto tipoval, že hra s podobným konceptom by mohla nakoniec získať metascore 89%, ktoré sa častokrát nepodarí dosiahnuť ani špičkovým AAA projektom od renomovaných vývojárov. Tetris Effect to však zvládol a dokázal, že ide primárne o hrateľnosť. Tá je každopádne obohatená o výborný hudobný sprievod, dynamické herné pozadie, pričom obe zmienené boli schopné vytvoriť adrenalínový herný zážitok. Stačí si prezrieť niektoré z dostupných videí mapujúcich hrateľnosť a zistíte, že tradičný Tetris je tu naozaj dotiahnutý k pomyslenej bravúrnosti, kedy si len ťažko predstaviť niečo lepšie s týmto konkrétnym formátom. Snáď už len vidieť to všetko vo VR, čo však Tetris Effect, samozrejme, umožňuje.

Všetko zmienené bude, pochopiteľne, obsahovať i nadchádzajúca PC verzia s tým, že VR mód by mal podporovať HTC Vive a Oculus Rift. Teraz však príde ten spomínaný háčik. Hra totiž vyjde iba prostredníctvom Epic Games Store, ktorý už odkúpil niekoľko počinov od Sony. Nejedná sa o vyloženú prekážku, no množstvo hráčov stále haní Epic Store, či už kvôli kradnutiu titulov zo Steamu, plateniu si ročných exkluzivít, prípadne absencii dôležitých funkcií na ich platforme. Momentálne nie je isté, či sa Tetris Effect pozrie aj na Steam, prípadne GOG.com. Každopádne, tejto v určitom zmysle retro klasiky sa dočkáme 23. júla 2019.

Komentuj!