Register

A password will be e-mailed to you.

Vývoj fanúšikovského remaku kultovej first person shooter akcie Black Mesa začal už pred viac ako dekádou, avšak i napriek tomu ešte doposiaľ nebol kompletne dokončený. Pôvodne bola táto prerábka vydaná v roku 2012 ako bezplatná hra, no a o tri roky neskôr sa konečne dostala na platformu Steam prostredníctvom Early Access funkcie. Jedno však počinu neustále chýbalo, konkrétne úplne posledná kapitola v temnom vesmírnom svete nazvanom Xen. Tá, ako sa zdá, konečne dostane svoje vydanie a Black Mesa bude po jedenástich rokoch konečne kompletne dokončená. 

Vytvorenie tejto desivej mimozemskej dimenzie je očividne pre vývojárov poriadnym peklom. Pracujú na nej totiž už celé roky, no nadchádzajúca kapitola situovaná do Xenu by údajne mala vyjsť v dohľadnej dobe. Nedávno zverejnené video je toho živým príkladom, nakoľko sa už nejedná o žiadne neurčité trailery, ale skutočné in-game video, ktoré pôsobí fascinujúco. Do vyvíjania išlo očividne obrovské množstvo úsilia a príchod na toto miesto je podobne dychvyrážajúci ako tomu bolo i v roku 1998 s pôvodným vydaním, o ktoré sa postaralo vtedy ambiciózne štúdio Valve.

Takmer sedemminútové gameplay video hýri ikonickou farebnou paletou, poletujúcimi objektami a množstvom známych protivníkov, ktorí očividne sťažujú záchrannú misiu Gordona Freemana. Pôjde o podmanivý herný zážitok, pričom ten uvedie najmä fanúšikov tohto sveta do obrovského nadšenia. Len si predstavte, že sa po rokoch budete musieť postaviť odpudivému Nihilanthovi s poriadne prepracovanými textúrami a rovnako desivým dabingom, prednášajúcim tie ikonické oxymorony, ktoré volajú o pomoc a zároveň hrozia smrťou.

Posledný predátor svojho druhu sa však vo videu ešte neobjavuje, čo je pomerne pochopiteľné, keďže sa predsa len sa jedná o niečo, čo je fanúšikmi enormne očakávané a vôbec by sme sa nečudovali, keby si jeho novú podobizeň vývojári zo štúdia Crowbar Collective nechali až do vydania iba pre seba. Ako na vás zatiaľ pôsobí moderné spracovanie jedného z najlegendárnejších levelov tradičných akcií? A hlavne, pustíte sa do tohto remaku, keď už bude kompletne dokončený?

Komentuj!