Register

A password will be e-mailed to you.

Ako už býva zvykom, krátko po výstave E3 sa konajú NHL Awards, kde spoločnosť EA odhaľuje fanúšikom hokeja nový ročník herného spracovania najprestížnejšej hokejovej súťaže na svete. A inak tomu nie je ani tento rok.

Začnime smutnejšími správami, nech končíme na veselšiu nôtu. Nie, ani NHL 20 nedostane nový engine a ani sa nevráti na PC. V tomto smere zostávajú veci po starom. To by sme mali, poďme na novinky. Tvárou NHL 20 bude Auston Matthews z tímu Toronto Maple Leafs, ktorého určite nie je priaznivcom zámorskej hokejovej súťaže nutné predstavovať. Zmenou prejde aj komentár, keďže staré komentátorské duo dostalo padáka. Nová dvojica, ktorá sa bude starať o komentovanie zápasov bude pozostávať z mien Ray Ferraro a James Cybulski. Prvé informácie hovoria o tom, že komentár obstarajú aj hviezdy ako Snoop Dogg, Drake, Will Ferrel, či hokejová legenda Wayne Gretzky, pričom to by nemal byť konečný zoznam mien. Samozrejme, celebrity by nemali zastúpiť hlavné komentátorské duo, skôr by mali byť hosťami. Okrem toho prejde zmenou aj infografika a časomiera.

Minulý ročník priniesol za pomoci technológie Real Player Motion (RPM) vylepšený pohyb hráčov. Tento rok bude RPM obohatená o takzvané Signature Shots, vďaka ktorým jasne rozoznáte strely od jednotlivých hviezd NHL, keďže všetci majú určité charakteristické črty v pohybe. Okrem toho pribudne 45 nových kontextuálnych animácií pri streľbe, vďaka čomu by hra mala pôsobiť reálnejšie a prirodzenejšie. RPM prinesie aj vylepšenia týkajúce sa rýchlosti hry, nakoľko boli prepracované animácie prechodov pri strelách, prihrávkach a vyzdvihovania puku. Tento raz už nebude dochádza k znižovaniu rýchlosti hráča, čo je, bezpochyby, dobrá správa.

Fanúšikov určite poteší aj prepracovanie umelej inteligencie brankárov, ktorá by mala lepšie čítať hru a vyhodnocovať útočné hrozby. Ako to bude fungovať v praxi je otázne, no nechajme sa prekvapiť.

Do NHL 20 taktiež pribudne obdoba Battle Royale, ktorá ponesie názov Eliminator. Ten bude postavený na jednoduchom princípe – víťaz berie všetko. Tento režim si budete môcť užiť v rámci režimov NHL ONES a NHL THREES, kde sa proti sebe postaví 81 hráčov, ktorí sa v turnajovom pavúkovi pokúsia získať titul absolútneho víťaza. Novinkou je aj možnosť zahrať si ONES na exteriérových klziskách, avšak iba v lokálnej hre pre viacerých hráčov.

Zo série FIFA zavíta do NHL 20 mód Squad Battles, a to v rámci Hockey Ultimate Team. Tieto off-line súboje ponúknu možnosť získať hodnotné odmeny. Každý deň majú byť k dispozícii noví oponenti, vrátane týždenných vybraných mužstiev vytvorených hráčmi NHL, slávnymi hudobníkmi, hokejovými influencermi a hviezdami z ostatných obľúbených športov.

Nezabudlo sa ani na režim World of CHEL, ktorý ponúkne výzvy CHEL. Tie sa budú meniť každý týždeň, pričom ich splnením si odomknete jedinečné úpravy. Nový ročník prinesie viac ako 2000 unikátnych predmetov, vďaka ktorým budú možnosti prispôsobovania naozaj obsiahle. Novinkou budú aj štyri úplne nové exteriérové klziská, ktoré sú inšpirovaný ikonickými oblasťami. Tento raz sa pozrieme ako do blízkosti mestských dominánt, tak aj do odľahlej divočiny.

Ak sa vám novinky, ktoré NHL 20 prinesie pozdávajú, potom si do kalendára poznačte dátum 13. september, kedy hra dorazí na platformy PlayStation 4 a Xbox One. Pre fanúšikom budú k dispozícii okrem štandardnej edície aj Deluxe a Ultimate edície. Bonus je k dispozícii aj za predobjednávku, pričom viac podrobností sa dočítate buď na stránke EA, alebo na nasledujúcich obrázkoch.

Zdroj: EA, GameSpot

Komentuj!