Register

A password will be e-mailed to you.

Počas PC Gaming Show na tohtoročnej E3 sa objavil aj duchovný otec už kultovej série Shenmue, japonský vývojár Yu Suzuki. Ten predstavil nový trailer a priniesol bližšie podrobnosti o treťom pokračovaní.

Tretí diel série bol ohlásený ešte v roku 2015 spolu s kickstarterovou kampaňou, ktorá slávila veľký úspech. Prešlo totiž už dlhých šestnásť rokov od druhého dielu, pričom toto tretie pokračovanie sa odohráva iba deň po jeho predchodcovi. Toto dlhé čakanie na tretí diel zatiaľ skrátili fanúšikom remasterované verzie prvých dvoch častí.

Yu Suzuki sa síce radšej vyhol priamej zmienke o tom, že Shenmue III bude zase ďalším titulom, určeným exkluzívne pre Epic Games Store, avšak v záverečnej scéne bolo vedľa loga PlayStationu 4 logo patriace Epic Games Store. No a už o necelú hodinu po tom sa na kickstarterových stránkach objavil príspevok samotných vývojárov potvrdzujúci ďalšiu exkluzivitu pre Epic Games Store.

“Shenmue III pre PC bude exkluzivitou pre Epic Games Store. Vývoj Shenmue 3 sa posunuje dopredu hlavne za pomoci Unreal Enginu a skvelej podpory, ktorá sa nám od štúdia Epic Games dostáva. Dôležité je vždy hľadať tie najlepšie možnosti, ktoré vám dovolia si našu hru užiť na maximum. Preto sme sa po dlhej diskusii spoločne s našim vydavateľom Deep Silver rozhodli, že Epic Games Store bude tá najlepšia platforma pre distribúciu našej hry.“

Shenmue III okrem Epic Games Store vyjde aj na PlayStatione 4, pričom pôvodný dátum vydania určený na august 2019 bol neskôr posunutý na 19. november 2019.

Komentuj!