Register

A password will be e-mailed to you.

O Minecraft Dungeons sa vie už dlhšiu dobu, avšak na podrobné predstavenie sme doposiaľ iba čakali. To nám však bolo konečne poskytnutné, pričom konferencia Microsoftu plne predviedla hrateľnosť a čiastočne prezradila i dátum vydania. 

Informácie, ktoré nám boli postupne predkladané sa nakoniec plne potvrdili. Nový Minecraft titul sa zaobíde bez akéhokoľvek stavania, pričom hlavnou zložkou sú tentokrát súboje. Ako už vieme, trieda vašej postavy sa mení na základe používanej zbrane, čo približne dvojminútová ukážka názorne predvádza. Postava totiž začína s mečom a lukom, kde rozsekne a zasiahne hneď niekoľko základných oponentov, následne však natrafí na loot v podobe kladiva, ktoré sa hráčovi pridá do inventára. To nám jasne hovorí, že loot nemusíte využiť v daný moment, dokonca jednotlivé kusy vybavenia niekedy ani nepoužijete. K predmetom je dostupný i kratší popis, pričom ten prezrádza silu útoku, rýchlosť zbrane ako aj jej dosah, prípadne špeciálne schopnosti.

Lokácie sú pomerne rozmanité, mohli by sme povedať, že využívajú plného potenciálu veľkého vesmíru, ktorým Minecraft bezpochyby je. Nepôjde však len o jednoduchý kill and loot počin, keďže prítomná je aj akási forma hádaniek, prípadne vyhýbanie sa hojne zastúpeným prekážkam. Keďže je hra primárne určená pre kooperáciu až štyroch hráčov, Mojang to nezabudol hráčom pripomenúť a preto už teraz vieme, že sa jednotliví spolubojovníci budú môcť oživovať. Záver videa ukazuje, že príležitostne sa proti nám postavia obrovské hordy, ktoré sú vedené aj tými najtuhšími monštrami univerza.

Ako väčšina hier na konferencii Microsoftu, i Minecraft Dungeons vyjde až v roku 2020. Presný deň vydania momentálne nevieme, no novinka z produkcie štúdia Mojang by sa k nám mala dostaviť niekedy na jar, čiže v prvej polovici nadchádzajúceho roka. Stále platí, že počin vychádza na terajších konzolách Xbox One a osobných počítačoch, avšak nezabúda sa ani na používateľov PlayStation 4 a Nintenda Switch, takže si ju technicky budú môcť zahrať majitelia každej zo súčasných platforiem.

Komentuj!