Register

A password will be e-mailed to you.

Najväčšia tlačová konferencia tohtoročnej E3 bude podľa všetkého patriť Microsoftu, respektíve Xboxu. Mali by sme sa dočkať naozaj veľkolepej šou, keďže na tohtoročnej E3 chýba Sony a páni z Microsoftu to budú chcieť náležite využiť. Čo nás podľa všetkého čaká?

S istotou môžeme povedať, že uvidíme 14 first-party exkluzívnych titulov, medzi ktorými podľa všetkého nebudú chýbať hry ako Gears 5, Bleeding Edge od Ninja Theory, Halo Infinite, nové pokračovanie značky Fable od Playground Games, no zabúdať nemožno ani na Ori and the Will of the Wisps, ktorý snáď konečne dostane dátum vydania. Máme tu aj ďalšie Gears hry, ktoré sme videli už minulý rok, takže tie sa podľa všetkého ukážu taktiež.

Okrem toho, samozrejme, nebudú chýbať ani multiplatformové hry, medzi ktorými by mali byť aj svetové premiéry. Vidieť by sme znova mali Star War Jedi: Fallen Order, avšak v odlišnej ukážke, než ktorú prezentovala spoločnosť EA včera počas EA Play. Pravdepodobne uvidíme aj Cyberpunk 2077 od CD Projekt RED, ktorý sme videli aj počas minuloročnej Xbox E3 tlačovky.

Zabudnúť nemôžeme ani na xCloud, a teda streamovaciu platformu od Microsoftu. Ukázať by sa malo, aké má Microsoft plány, čo možno od tejto platformy čakať a možno aj kedy sa dočkáme prvých testov. Nakoľko už aj Google naplno ukázal svoju Stadia platformu, Microsoft je na rade. Svoj priestor dostane aj Xbox Game Pass, ktorý mieri na PC, takže sa podľa všetkého dočkáme podrobných informácií.

Priaznivci konzol od Microsoftu sa môžu tešiť na prvé informácie o nových konzolách Xbox, ktoré by mali doraziť rovno v dvoch konfiguráciách. Výkonnejšia vraj nesie kódové označenie Anaconda, pričom menej výkonná verzia by mala byť vyvíjaná pod názvom Lockhart. Next-gen Xbox konzoly sa interne označujú ako Project Scarlett a Microsoft v nedávno uverejnených E3 teaseroch ukryl tajné náznaky, ktoré viedli k RGB kódu na farbu Scarlet, čím viac-menej bolo potvrdené, že novinky o Xboxoch budú súčasťou konferencie. Dôjsť by malo aj na prekvapenia, dokonca sa spomína i niečo, čo Microsoft ešte počas svojej konferencie doposiaľ neurobil.

Tak či onak, prezentácia bude poriadne našliapaná a bohatá na novinky. Ak náhodou niekto neprekvapí, Microsoft by mal tento rok ukradnúť titul najlepšej E3 tlačovky pre seba, takže sa máme na čo tešiť. Brífing začína o 22:00 nášho času a sledovať ho môžete prostredníctvom nižšie priloženého videa.

Komentuj!