Register

A password will be e-mailed to you.

Po dvoch rokoch na Xboxe sa Microsoft rozhodol preniesť svoju vlastnú predplatiteľskú službu i na PC. Xbox Game Pass nám tak ponúkne na PC údajne až 100 hier od štúdii ako Bethesda, Deep Silver, SEGA či Paradox. Veľkou novinkou je však aj sprístupnenie niektorých PC titulov, doteraz dostupných len výhradne cez obchod Microsoft Store. Medzi nimi je aj remaster legendárnej stratégie Age of Empires.

Oznámenie sprístupnenia exkluzívnych titulov pre Xbox a Microsoft Store znamená, že viacero známych hier bude dostupných aj v ďalších digitálnych obchodov, samozrejme, vrátane obľúbeného Steamu. Práve tu by sa mali objaviť nielen Age of Empires: Definitive Edition ale aj napríklad Gears 5, či Halo: The Master Chief Collection. U série Age of Empires mala byť dostupná aj pôvodná verzia Age of Empires II bez HD prívlastku, či nový remaster, taktiež s podtitulom Definition Edition. V budúcnosti nie je údajne vylúčená ani prípadná spolupráca s Epic Games Store. Všetky hry od Xbox Game Studios teda budú dostupné aj na Steame.

Definitive Edition v sebe spája pôvodný Age of Empires (1997) a datadisk Rise of Rome (1998), pričom výrazne vylepšuje vizuál a animácie. Prvýkrát od roku 2006 znovu sprístupňuje multiplayer pre dvoch až osem hráčov cez službu Xbox Live. Hra stále beží na starom engine Genie preto sa dá prepínať medzi vylepšeným a originálnym vzhľadom. Ďalšou novinkou, ktorá stojí za spomenutie je to, že populačný limit vzrástol z 50 na 250 jednotiek. Každopádne sa tento krok dá od Microsoftu iba privítať, keďže viacero hráčov si túto vynovenú verziu legendárnej stratégie nezahralo len kvôli nie príliš populárnemu obchodu Microsoft Store.

Komentuj!