Register

A password will be e-mailed to you.

Ešte v marci sme vás informovali, že na jar budúceho roka sa dočkáme pokračovania kultového upírského RPG Vampire: The Masquerade – Bloodlines. To sme však vtedy ešte netušili, že plány s touto značkou majú aj iní tvorcovia. Na ďalšom RPG z rovnakého univerza totiž pracujú aj vývojári zo štúdia Big Bad Wolf, stojaci za pozoruhodnou epizodickou adventúrou The Council, ktorú sme recenzovali.

S touto správou prišlo na svojej akcii Bigben Week francúzske vydavateľstvo Bigben Interactive, pripravujúce ešte jednu hru z univerza World of Darkness a to konkrétne titul Werewolf: The Apocalypse. Ten vyvíja známe štúdio Cyanide (Call of Cthulhu) a síce nebolo o ňom dlho počuť, ale podľa najnovších vyjadrení sa informácie objavia na tohtoročnej E3 a vyjde už na budúci rok. Čo sa však týka samotného Vampire: The Masquerade, tak vydavateľstvo Bigben Interactive zrejme práve kvôli nemu rozšírilo svoju spoluprácu s Paradoxom, teda majiteľom práv na celé toto univerzum. Názov Vampire: The Masquerade sa mihol aj v najnovšom Bigben Week 2019 Games Showcase, teda videokanáli, patriacom Bigben Games.

Všetky bližšie informácie sú zatiaľ kusé, akurát vývojári zverejnili logo a vyjadrili sa v tom zmysle, že by chceli definovať nový žáner naratívnych príbehových RPG. Zároveň sa chcú držať pomerne striktne hlavne pravidiel stolnej predlohy. Štúdio zároveň prisľúbilo, že viac informácii odhalí v auguste tohto roku, kedy sa v Kolíne nad Rýnom koná ďalší ročník Gamescomu. Zároveň si pri tejto príležitosti pripomeňme, že konkurenčné Bloodlines 2 bude zase pre zmenu predvedené v júni na E3. Každopádne sme zvedaví, ako oba upírske počiny dopadnú a ktorý nich bude mať väčší úspech.

Komentuj!