Register

A password will be e-mailed to you.

O Red Dead Redemption 2 ste bezpochyby počuli, pričom očakávaným dodatkom westernového eposu mal byť online režim v štýle Grand Theft Auto V. Vďaka výborným hodnoteniam základnej hry a atraktívnemu konceptu sa množstvo hráčov tešilo na online zápolenia, avšak hlas komunity momentálne srší negativitou a nespokojnosťou s Red Dead Online. Rockstar Games však očividne neprestáva s upravovaním tohto módu, nakoľko doň pridáva nový atraktívny obsah. 

Tou zďaleka najzaujímavejšou novinkou je pridanie nových akčných kooperačných misií, ktoré sa aspoň zo zverejnenej ukážky javia ako plnohodnotné príbehové úlohy so všetkým čo k tomu patrí. Ich náplň by mala byť pomerne rôznorodá, avšak zároveň nevybočí z tradičného a výborne spracovaného strieľania, preháňania sa na koňoch, odpaľovania trezorov a rôznych ďalších podobných aktivít, typických pre divoký západ. Update ďalej prináša menej honosné free roam misie, kde by sa mali navrátiť niektoré postavy z hlavného príbehu, takže Rockstar Games technicky využíva veľmi podobnú schému ako Pri Grand Theft Auto Online, ktorý rovnako používal známe postavy pre zadávanie nových unikátnych úloh.

Jedná sa síce o menej zásadnú novinku, no rozhodne by sme mali spomenúť i pridanie mini-hry s názvom Poker, kde už samotné pomenovanie vám jasne dáva najavo, o čo sa bude vlastne jednať. Môžete totiž privátne súperiť proti spoluhráčom, zúčastňovať sa turnajov o odmeny nemalej hodnoty, čo príjemne osviežuje už zavedené herné úlohy. Taktiež sú vo vybraných obchodoch k dispozícii nové odevy, zbrane, prípadne špeciálna devastačná munícia, ktorá protivníkov poriadne pošramotí.

Reakcie hráčov sú pomerne zmiešané a rozporuplné, pričom existujú dva veľké tábory. Áno, ako iste tušíte, sú to odporcovia online režimu a jeho zástancovia, avšak pádnym argumentom zostáva fakt, že ekonomika v tejto časti hry pôsobí nevyvážene. Mnohým sa totiž zdá, že Rockstar Games chcú na Red Dead Online iba zarábať a ešte k tomu aj takto agresívnym spôsobom, čo je rozhodne nedôstojné pre firmu, ktorá si už dlhé roky udržiava štandard revolučného videoherného štúdia. Uvidíme či tieto novo pridané misie prinesú svieži vánok do westernového multiplayeru.

Komentuj!