Register

A password will be e-mailed to you.

Prvá epizóda State of Play, nového formátu spoločnosti Sony sa medzi hráčmi dočkala pomerne rozporuplného prijatia. Je otázne, čo niektorí čakali, nakoľko Sony už popredu oznámila, čo počas prezentácie uvidíme. O polnoci z 9. mája na 10. máj bola odvysielaná druhá epizóda, po ktorej hráči určite budú spokojnejší. Čo ponúkla si povieme v sumárnom prehľade.

Ako prvé prišlo na rad oznámenie nového rozšírenia pre vynikajúce akčné RPG Monster Hunter World, ktoré ponesie názov Iceborne. O jeho existencii síce vieme už dlhšiu dobu, no teraz prišli na rad prvé gameplay zábery. Tie vyzerajú naozaj výborne, pričom rozšírenie ponúkne úplne novú lokalitu, nové monštrá a i nejaké zaujímavé novinky pre lovcov. Ak sa už neviete dočkať návratu do sveta tohto titulu, tak si do kalendára poznačte dátum 6. septembra, kedy rozšírenie vyjde.

Po Monster Hunter World: Iceborne prišla na rad menšia hra, a to voxelová shoot and slash izometrická záležitosť Riverbond. Tá svojim vizuálom mierne pripomína Minecraft, no tu podobnosť medzi hrami končí. Tešiť sa možno na dungeon-crawling, množstvo hrdinov z iných herných značiek, ako napríklad Shovel Knight, Enter the Gungeon, Guacamelee!, Bastion alebo Psychonauts. Hlavným lákadlom bezpochyby bude gaučová kooperácia pre 4 hráčov, ktorá zabezpečí množstvo zábavy. Hra má doraziť počas leta, no presný dátum zatiaľ známy nie je.

Po hre Riverbond nasledovalo oznámenie úplne nového titulu, ktorý hráčom umožní vteliť sa do kože jedného z najznámejších vesmírnych lovcov. Predator: Hunting Grounds však, bohužiaľ, nebude príbehová akcia, ale asymetrická multiplayerová záležitosť, kde si buď zahráte za už spomínaný smrtiaci “stroj”, alebo za jedného z vojakov. O hre zatiaľ nevieme veľa, no nakoľko ide o hru od Sony Worldwide Studios, pôjde o exkluzivitu pre PlayStation 4. Lov sa začne v priebehu roku 2020, pričom nové informácie o hre by sme sa mali dozvedieť už čoskoro.

Pre mňa osobne po Predator: Hunting Grounds dorazila najočakávanejšia časť druhej epizódy State of Play, keďže sa konečne v plnej paráde ukázal Sir Daniel Fortesque v novom, modernom spracovaní legendy menom MediEvil, ktorá patrila ku klenotom prvej PlayStation. Nový trailer sa zameriava na príbeh a približuje ho publiku, ktoré sa s týmto dobrodružstvom plnom nemŕtvych a humoru ešte nestretli. Nechýba ani množstvo gameplay záberov a najmä dátum vydania, ktorý znie 25. október tohto roku.

Nasledovalo oznámenie novinky AWAY: The Survival Series, ktorá sa bude zameriavať na prežitie v prírode. Nezhostíme sa však úlohy žiadneho človeka, keďže tento raz budeme hrať za Vakovevericu krátkohlavú, inak známu ako Sugar Glider. Podľa informácií je táto ambiciózna hra vo vývoji už tri roky a ponúkne nám dobrodružstvo plné nádherných prírodných lokalít, nástrah a nebezpečenstva. Čeliť však nebudeme iba silnejším jedincom zo živočíšnej ríše, ale aj prírodným katastrofám. Bohužiaľ, zatiaľ nebolo prezradené, kedy sa hry dočkáme, a tak si budeme musieť na ďalšie informácie ešte počkať.

Ak patríte medzi zberateľov, potom vás pravdepodobne potešilo oznámenie novej limitovanej edície PlayStation 4. Tá bude tematicky ladiť s akciou Days of Play, ktorú spoločnosť Sony usporadúva každý rok. Tešiť sa možno už budúci mesiac, takže až máte zálusk na túto limitovanú Steel Grey edíciu, potom buďte v priebehu júna v pozore.

Na záver sa zvyčajne necháva zlatý bod programu a bezpochyby tomu tak bolo i v tomto prípade. Poslednou hrou bol totiž Final Fantasy VII Remake, ktorý sa verejnosti ukázal po veľmi dlhej dobe. Určite vám neunikli problémy, ktoré sprevádza vývoj modernej verzie jednej z najlegendárnejších hier všetkých čias, no zdá sa, že už je všetko na dobrej ceste a vývoj napreduje správnym smerom. Ukážka ponúka pohľad priamo na gameplay, takže sami môžete posúdiť, či sa vám nové stvárnenie tohto titulu páči, alebo nie. Viac o hre sa dozvieme už budúci mesiac. Pravdepodobne sa tak stane počas tlačovej konferencie Square Enix na E3, ktorú spoločnosť nedávno potvrdila.

Tak, a to bolo z danej epizódy všetko. Na záver ešte pripájame kompletnú druhú epizódu State of Play, ktorá trvala zhruba dvanásť minút. Ja osobne som s obsahom nadmieru spokojný. Ako to vidíte vy?

Zdroje: State of Play, PlayStation.Blog.Europe

Komentuj!