Register

A password will be e-mailed to you.

Adaptácie videoherných sérii nikdy nepatrili k nejak zvlášť kvalitným snímkam. Či už hovoríme o značne béčkovom Mortal Kombat, obrovskom hororovom sklamaní Návrat do Silent Hill, kde jediným ako tak reprezentatívnym filmom, ktorý zaujal masy zostáva Warcraft, no treba dodať, že i ten u kritikov výrazne prepadol. Najnovšie sa k zástupu adaptácií pripojí i Sonic, avšak už prvý trailer spustil doslova lavínu kritiky, negatívnych ohlasov a pobúrenia nad úplne zmeneným vizuálnym spracovaním rýchleho modrého ježka. Samotný režisér však takmer okamžite zaujal jasné stanovisko. 

A to momentálne znie, že v prípade nespokojnosti, bude Sonic upravený pre celý film. Režisér Jeff Fowler si každopádne cení ohlasy, či už tie negatívne alebo pozitívne a stále podľa jeho slov platí, že chce, aby Sonic potešil fanúšikov dlhoročnej značky. V prípade, že to bude vyžadovať zmenu vizuálu, tak k nemu budú musieť animátori pristúpiť. Z toho však vyvstáva jeden problém, konkrétne to, že niečo podobné bude, pravdepodobne, poriadne finančne nákladné a je otázne, či film bude schopný vstúpiť do kín v plánované novembrové vydanie. A v prípade, že by si chcel režisér Sonica stáť za svojím slovom, musel by ježko prejsť teda poriadnymi zmenami. Je teda možné, že by došlo k novému motion capturingu a natáčaniu scén samotných.

Fanúšikovia budú tým pádom určite spokojnejší, i keď je jasné, že práve tento film neprelomí kliatbu videoherných adaptácii v rámci kinematografického média. Je ale otázne ako veľmi táto divácka nevôľa zasahuje do autorskej vízie a zmýšľania. Samozrejme, je pravdou, že filmový Sonic mal s tým pôvodným herným spoločné len pramálo, avšak to nič nemení na fakte, že snímku tvorí filmový štáb, herci, režiséri a scenáristi a rovnako si musíme uvedomiť, že sa nebude jednať o nepatrnú zmenu ale o evidentné prepracovanie. A práve takéto otrocké načúvanie hlasu fanúšikov môže mať v budúcnosti negatívny dopad na filmový priemysel, kde by niečo podobné mohli diváci vyžadovať zakaždým, keď im postava, scéna alebo vizuálne efekty nebudú zrovna pochuti.

Komentuj!