Register

A password will be e-mailed to you.

Nie všetci vývojári si vyberú pre svoje herné počiny tradičné zasadenie a niektorí dokonca nevolia ani typickú náplň hrateľnosti. Presne takýmto projektom bola dnes už ikonická Catherine z roku 2011, eroticky ladená logická adventúra, ktorá sa mimochodom tento rok dočkala aj PC verzie. Zdá sa, že vyzývavá Catherine ešte v roku 2019 nepovedala posledné slovo, keďže sa dočkáme inovovanej Full Body edície. 

Táto graficky vylepšená verzia sa už svojho japonského vydania dočkala a treba dodať, že sa jej pomerne darilo. Autori zo štúdia Atlus totiž nijako nevybočili z pôvodnej bizarnej hrateľnosti a preto stále primárne cestujete naprieč snovou ríšou a cez deň komunikujete s postavami, odhaľujete ich osudy a zaoberáte sa vlastnými problémami. To všetko je zaobalené do vizuálneho spracovania, pripomínajúceho anime seriály, pričom oba aspekty sú zviazané miernou dávkou dráždivosti, keďže skúmanie sexuálnych tém nie je v Catherine až takým tabu ako vo valnej väčšine klasickej videohernej tvorby.

Full Body edícia má byť okrem zmieneného grafického oprášenia obohatená i o nové prvky hrateľnosti, unikátne postavy i dejové zvraty, respektíve udalosti, keďže v príbehu má podľa informácii vystupovať tretí hlavný ženský objekt Qatherine. Erotickejší podtón má byť ešte väčšmi zrejmý. Preto má zmysel aj pre znalcov pôvodnej hry opätovne nahliadnuť do vylepšenej Catherine. A prečo vlastne Full Body? Tvorcovia tento názov odôvodnili prirovnaním k vínu, nakoľko v anglickom jazyku znamená termín full-bodied wine niečo ako kvalitnejšiu odrodu známeho nápoja. A presne tým je podľa tvorcov nová Catherine. Zároveň však nezabudli dodať, že tento názov jednoducho znie atraktívne a prirodzene lákavo.

Kedy teda môžeme očakávať Catherine: Full Body? Už 3. septembra 2019, presnejšie na platforme PlayStation 4, pričom zatiaľ sa táto vynovená verzia nepozrie nikde inde. K dispozícii bude aj špeciálna zberateľská edícia s atraktívnym steelbook obalom, plyšovou hračkou v tvare ovečky, keďže tie zohrávajú v deji podstatnú rolu, soundtrack na klasickom CD disku a, samozrejme, aj artbook.

Komentuj!