Register

A password will be e-mailed to you.

O videohernej adaptácii Blacksad: Under the Skin sme vás po prvýkrát informovali ešte v lete minulého roka, pričom za pomerne krátku dobu sme sa dočkali aj menšieho teaser traileru, ktorý aspoň sčasti poodhaľoval hrateľnosť atraktívne sa javiaceho projektu. Od tej doby sme o titule nepočuli, avšak najnovšie sme sa dočkali informačnej smršte, ktorá prezrádza všetko podstatné. 

Nový príbehový trailer technicky potvrdzuje noir atmosféru, vizuálne spracovanie, ktoré rešpektuje vzhľad komiksov a, samozrejme, aj detektíva menom Blacksad v hlavnej úlohe. Hrateľnosť nebola nejak priblížená ani odprezentovaná, no je isté, že pôjde o detektívny príbeh so všetkým, čo k tomuto žánru patrí. Hľadanie potrebných stôp, vypočúvanie svedkov, cestovanie naprieč krásne štylizovaným mestom a občas dôjde aj nejakú tú reč pästí, prípadne revolverov. Základné aspekty hrateľnosti sú navyše rámcované originálnym príbehom, takže sa nejedná o adaptovanie už existujúceho komiksového scenára.

Trailer nám okrem ďalšieho navnadenia na počin prezradil aj jeho dátum vydania, ktorý je konečne po dlhej dobe fixný. Pokiaľ ste fanúšikmi bizarnejšie ladených detektívok, momentálne by ste si mali do kalendára zapísať dátum 26. septembra 2019. Vtedy totiž Blacksad: Under the Skin dorazí na obrazovky našich herných zariadení, konkrétne na PC, PlayStation 4, Xbox One a aj Nintendo Switch. Okrem toho nám bola predstavená špeciálna zberateľská edícia. Tá by údajne mala obsahovať sošku hlavného hrdinu, artbook s krásnymi obrázkami z hry a, samozrejme, aj špeciálne balenie. Jej cena a spustenie predobjednávok sú aktuálne neznáme.

Komentuj!