Register

A password will be e-mailed to you.

V lete minulého roku vyšiel počin Octopath Traveler, ktorý môže nejednému tuzemskému hráčovi pripadať ako neatraktívna záležitosť s nezáživnými ťahovými súbojmi a dlhou hernou dobou. Žánrovo zaujatí hráči si však tento projekt rozhodne nenechali utiecť a vďaka nemalým kvalitám si vyslúžil úctyhodné metascore a objavil sa aj v našich hitoch mesiaca. Najnovšie sa zdá, že úspešný počin ukončí exkluzivitu pre Nintendo Switch a pozrie sa novú platformu. 

Octopath Traveler je titulom, ktorý mohli hráči, využívajúci inú platformu a najmä fanúšikovia JRPG hier klasického strihu vlastníkom Nintenda Switch len ticho závidieť. Predsa len sa jedná o krásnu poctu obľúbeného žánru, ktorý je najpopulárnejší najmä vo východných krajinách, no za posledné roky si našiel pomerne silnú komunitu i u nás. Celý projekt bol vydaný a vyvíjaný pod taktovkou Square Enix. V prípade, že už máte skúsenosti so žánrovo najúspešnejšou sériou Final Fantasy, viete približne čo na vás čaká, nakoľko Octopath Traveler ctí pravidlá tohto typu hier.

K dispozícii dostanete hneď niekoľko typov postáv, ktoré disponujú vlastným, zaujímavým príbehovým pozadím a zároveň bohatými možnosťami v rámci bojovania. Využívať totiž môžete rôzne fyzické zbrane, ako meče, sekery, prípadne luky, avšak bohato zastúpená tu je aj mágia, prípadne kúzla, ktoré vám zvýšia damage alebo životy. Okrem toho si prejdete rozsiahlymi lokáciami, teda pozriete sa do temných jaskýň s fosforeskujúcimi objektami, prašných púští, machom obrastených lesov, dokonca aj do kráľovstiev. Cestu vám, pochopiteľne, skrížia nepríjemní protivníci, ktorým nechýba kvalitný a hlavne bizarný dizajn, no a bossovia budú vašou najtvrdšou skúškou, ktorú s najväčšou pravdepodobnosťou na prvýkrát nepokoríte.

Octopath Traveler pred nedávnom opätovne vzbudil záujem hráčov, nakoľko v Kórei dostal rating pre PC, čo väčšinou znamená, že sa daný počin objaví na konkrétnej platforme. Práve rating častokrát prezrádza opätovné vydanie, pričom nedávno sa niečo podobné stalo s PC verziou Sunset Overdrive – no a tá nakoniec taktiež vyšla na tejto platforme. Je teda celkom možné, že sa dočkáme väčšieho predstavenia na tohtoročnej E3 konferencii, ktorá sa uskutoční už o pár mesiacov alebo titul rovno vyjde na PC bez nejakých pompéznych prezentácií.

Komentuj!