Register

A password will be e-mailed to you.

Nový hardcore projekt od štúdia FromSoftware Sekiro: Shadows Die Twice vyšiel len pred týždňom, no už sa začínajú šíriť chýry o novom, doteraz úplne neznámom počine. Už len táto samotná informácie je rozhodne zaujímavá, avšak zdá sa, že s týmito hernými vývojármi spája sily aj známy fantasy spisovateľ George R. R. Martin. 

Zahraničné správy tvrdia, že Hidetaka Miyazaki a George R. R. Martin spolupracujú na vytvorení nového, bližšie nešpecifikovaného, herného sveta, v ktorom by sa mala odohrávať unikátna herná značka. Nemalo by pritom ísť o pokračovanie Dark Souls, Bloodborne alebo nejaké DLC pre nedávne Sekiro ale FromSoftware by mal pracovať na úplne novej značke. O vydanie by sa malo postarať Bandai Namco, čo by mohlo naznačovať, že nepôjde o exkluzivitu pre Sony alebo inú hernú platformu.

Nová IP by sa mala odohrávať v stredovekom svete, pričom obe vyššie zmienené mená naznačujú, že pôjde o poriadne surovú a temnú podobizeň sveta. Predsa len George R. R. Martin je autorom knižnej ságy A Song of Ice and Fire, ktorú bude väčšina z vás poznať ako Game of Thrones, čo je seriálová podoba brutálneho, momentálne päť dielneho fantasy eposu. A notoricky známy Hidetaka má na svojom konte napríklad prvé Dark Souls alebo Bloodborne, kde oba tituly dokázali svojím spracovaním hráčov poriadne vydesiť. Nehovoriac o bohatých lore informáciách, ktoré poodhaľovali temné dejové pozadie.

Tentokrát by sa malo jednať o kráľovstvá, ktoré budú plniť úlohu otvoreného sveta, respektíve rozľahlých lokácií prepojených do obrovského celku. Vo vnútri týchto kráľovstiev by ste mali bojovať s jednotlivými lídrami, získavať ich schopnosti a týmto spôsobom si neustále vylepšovať hlavný charakter. Takáto diverzita by mohla dopomôcť aj k vytvoreniu rôznorodých protivníkov, nakoľko sa môžeme domnievať, že sa postavíme viacerým frakciám. Zatiaľ je nejasné, či pôjde o plnohodnotné RPG, alebo hardcore akčnú hru len s jemnými prvkami vylepšovania v štýle Sekira.

Minimálne zo samotného popisu to znie ako projekt ostrieľaných autorov, pričom stredoveké fantasy kráľovstvá sú zasa parketou svetoznámeho knižného tvorcu. Informácie nie sú potvrdené samotným štúdiom FromSoftware, či George. R. R. Martinom, no správy sa zatiaľ javia celkom reálne. Už dávnejšie totiž vieme, že tvorcovia Souls žánru pracujú na dvoch projektoch a práve tento počin by mohol byť jedným z nich. Každopádne, presnejších správ by sme sa mali dočkať na tohtoročnej E3 konferencii, na ktorej FromSoftware rozhodne nebude chýbať. Priali by ste si vidieť výsledok spolupráce týchto velikánov?

Zdroj: GamesRadar+

Komentuj!