Register

A password will be e-mailed to you.

Vývojárske štúdio Codemasters patrí k špičke, aspoň čo sa pretekárskych hier týka. Stačí spomenúť na simuláciu mierený titul DiRT Rally 2.0, prípadne arkádovejšie ladenú sériu DiRT, no netreba zabúdať ani na klasiky ako Colin McRae Rally, či sériu TOCA. Už niekoľko rokov toto britské štúdio robí radosť aj priaznivcom F1, pričom inak tomu nebude ani tento rok.

Asi nikto nečakal, že by Codies, ako sa toto štúdio prezýva, neprinieslo tento rok nový ročník F1. O menšie prekvapenie sa však toto štúdio aj tak postaralo, nakoľko F1 2019 vyjde už 28. júna 2019 pre PC, PlayStation 4 a Xbox One. Séria každoročne vychádzala v auguste, no tento raz sa vývojári rozhodli vydať hru ešte pred letnými prázdninami. Podľa slov samotných vývojárov je hra vo vývoji už takmer dva roky, takže sa netreba obávať, že pôjde o horúcou ihlou ušitý titul.

Zatiaľ nie je dostupných mnoho informácií, no ak sa autorom podarí nadviazať na mimoriadne kvalitný minuloročný diel, bezpochyby sa majú priaznivci pretekárskych hier na čo tešiť. Určite možno počítať s aktuálnymi súpiskami, tímami a pre ne zodpovedajúcou grafikou monopostov, no chýbať nebudú ani historické monoposty, ktoré fanúšikovia majú v obľube. O novinkách, ktoré F1 2019 prinesie sa dozvieme neskôr, no špekulácie hovoria o prítomnosti monopostov zo seriálu F2, no na potvrdenie, respektíve vyvrátenie týchto dohadov si ešte budeme musieť počkať.

Zdroj: Codies Blog

Komentuj!