Register

A password will be e-mailed to you.

Po siedmich mesiacoch vývoja a ladenia v Game Preview programe vyšla plná verzia DayZ pre Xbox One, ktorá ponúka konzolovým hráčom možnosť zažiť množstvo dramatických príbehov o prežitie v postapokalyptickom svete, pohltenom neznámou epidémiou. Ciel hry je jasný: čo najďalej prežiť bez ohľadu na zvolené prostriedky.

OTVORENÝ SVET S NEKONEČNÝMI MOŽNOSŤAMI

Vďaka autentickému spracovaniu survival mechaniky ponúka DayZ širokú paletu možností, ako sa postarať o prežitie v postapo svete v spolupráci s ostatnými hráčmi, alebo naopak na ich úkor. Pozrite sa na úplne nový trailer, ktorý názorne predvádza, čo všetko tých, čo prežili, v DayZ čaká.

Namiesto tradičného lineárneho príbehu od tvorcov z Bohemia Interactive ponúka DayZ otvorený svet, v ktorom si hráči tvoria svoje vlastné unikátne príbehy. Keď sa na serveri stretne 60 hráčov, snažiacich sa o prežitie v otvorenom svete DayZ, môže vďaka kompletne neskriptovanej hrateľnosti vzniknúť celý rad scenárov – krátke prestrelky na pár minút, ale aj dlhotrvajúce, napínavé a takmer psychologické preťahovanie o to, kto prežije najdlhšie, na ktoré jeho účastníci dlho nezabudnú. Každá nová hra v DayZ je iná, každý deň v DayZ prináša nový príbeh.

PRÍBEH NEKONČÍ – HRA SA DOČKÁ BEZPLATNÝCH VYLEPŠENÍ

Vydaním DayZ verzie 1.0 pre Xbox One sa nič nekončí, ale naopak, začína. Tvorcovia z Bohemia Interactive pokračujú vo vývoji hry, ktorú budú v nasledujúcich týždňoch a mesiacoch podporovať zadarmo dostupnými updatmi, ktoré prinesú nový obsah (zbrane a vozidlá), a rozšíria súčasné herné mechaniky.

Vydanie DayZ na Xbox One by nebolo možné bez pomoci Xbox Game Preview komunity. V priebehu predchádzajúcich siedmich mesiacov si Game Preview verziu DayZ zahralo viac ako 500 000 hráčov, ktorí svojimi pripomienkami pomohli vylepšiť hru vo všetkých ohľadoch. Najvýraznejšími úpravami v priebehu Game Preview prešlo ovládanie, správa inventára, ale aj celkový beh hry. Všetky menované a ďalšie časti hry do značnej miery upravuje update vydaný spoločne s evolúciou hry z Game Preview.

Vydanie verzie 1.0 pre Xbox One nadväzuje na vydanie plnej verzie pre PC z decembra roku 2018. Podpora hry a vydávanie updatu sa samozrejme bude v nasledujúcich rokoch týkať oboch verzií hry, ktorá vzišla z modifikácie pre Arma 2 a neskôr sa premenila na samostatnú hru. Od vydania Early Access pre PC verzie v decembri 2013 prešla hra DayZ výraznými zmenami vrátane prechodu na nový engine. Súčasná verzia DayZ beží na internej technológii Enfusion Engine od Bohemia Interactive, ktorá zvláda herné mechaniky, s ktorými si ostatné technológie bežne dostupné na trhu neporadia.

Digitálnu kópiu DayZ si majitelia Xbox One môžu zakúpiť priamo na Microsoft Store za 49,99 euro. PC verzia DayZ je dostupná na Steame a v priebehu roka 2019 dôjde aj k vydaniu PlayStation 4 verzie.

Komentuj!