Register

A password will be e-mailed to you.

Štúdio FromSoftware je známe tým, že vo svojich hrách nerobí žiadne kompromisy, aspoň čo sa týka náročnosti. Či už hovoríme o Demon’s Souls, trilógii Dark Souls alebo aj Bloodborne, každý zo zmienených titulov ponúka hráčom obrovskú výzvu, ktorá vyžaduje absolútnu koncentráciu a excelentné ovládnutie herných mechaník. Výnimkou nie je ani ich najnovší projekt Sekiro, pričom práve s týmto titulom súvisí jedno sympatické gesto zo strany Steamu. 

Funkcia nazvaná refund je hráčom, ktorí aktívne využívajú služby distribútorov digitálnych titulov dobre známa. Zakúpite si vybranú hru, avšak po nejakej dobe zistíte, že ste nedostali produkt, aký vám bol prezentovaný a v prípade, že s ním nie ste spokojný, môžete požiadať Steam o vrátenie peňazí. Samozrejme, musíte udať dôvod a počin hrať maximálne dve hodiny, pričom samotný gigant digitálnej distribúcie prosbe vyhovieť môže, no rovnako ju môže aj zamietnuť.

Krátko po minulotýždňovom vydaní očakávaného hardcore akčného titulu s RPG prvkami Sekiro: Shadows Die Twice sa začali zbierať správy o tom, že Steam bezproblémovo vracia peniaze za tento počin. Na tom by možno nebolo nič netradičné, avšak väčšina týchto hráčov uviedla ako dôvod vysokú náročnosť a Steam ochotne akceptoval takýto typ refundu. Jedná sa o veľmi príjemné gesto a je skutočne chvályhodné, že pracovníci Steamu dokážu pochopiť hráčov, ktorých podobné tituly frustrujú alebo jednoducho len nie sú schopní ich dohrať. Niet sa teda čo čudovať, že hráči si podobné počínanie pochvaľujú a takýmto spôsobom vyjadrujú podporu platforme.

Komentuj!