Register

A password will be e-mailed to you.

ASUS Republic of Gamers (ROG) dnes oficiálne spustil predaj notebooku Zephyrus S GX701 na Slovensku. Tento ultratenký herný notebook posúva hardcore hranie na ďalšiu úroveň – je vybavený grafickou kartou NVIDIA GeForce RTX až do 2080 Max-Q a 8. generáciou procesora Intel Core i7. Zephyrus S GX701 takisto obsahuje 17-palcový displej so 144 Hz obnovovacou frekvenciou a ultratenkými rámikmi. Vo výbave má aj technológie NVIDIA G-SYNC a Optimus a certifikáciu PANTONE Validated pre lepší zážitok z hrania a kreatívnu prácu.

Zephyrus S GX701 si aj napriek týmto vylepšeniam a väčšej zobrazovacej ploche zachováva tenké a kompaktné šasi a je výkonnejší a všestrannejší ako predchádzajúce generácie bez kompromitovania mobility.

Malé rozmery, veľa výkonu

Zephyrus S GX701 si bez problémov poradí s ľubovoľnou úlohou. Poháňa ho procesor Intel Core i7-8750H so šiestimi jadrami a 12 vláknami s Turbo frekvenciou 4,1 GHz. Notebook tak ponúka dostatok výkonu pre úpravu a renderovanie videa, 3D rendering či náročný multitasking, ako je hranie a streamovanie.

Zephyrus S GX701 je vybavený grafickou kartou GeForce RTX až do 2080 Max-Q pre najlepší možný herný zážitok. Grafická karta je postavená na architektúre NVIDIA Turing a využíva najnovšie technológie ako ray tracing v reálnom čase a umelú inteligenciu.

Vo výbave nechýba až 24 GB DDR4-2666 pamäte a až 8 GB videopamäte GDDR6 VRAM. Rýchle úložisko typu NVMe SSD je k dispozícii vo veľkosti až 1 TB.

Značka ROG vytvorila prvý herný notebook, ktorý umožňuje napájanie pomocou napájacieho zdroja alebo cez USB-C port a Zephyrus S GX701 túto technológiu takisto využíva. Každodennú prácu zvládne aj v kombinácii so 65 W adaptérom s USB-C konektorom, ktorý je výrazne menší v porovnaní s priloženým AC adaptérom. Ten je potrebný pre maximálny herný výkon. USB-C port tiež umožňuje pripojenie k externému displeju pomocou štandardu DisplayPort 1.4 a vo výbave má aj HDMI 2.0b výstup, takže Zephyrus S GX701 môžete pripojiť k dvom 4K monitorom s frekvenciou 60Hz.

Zephyrus S GX701 využíva aj gigabitový Wi-Fi 5 čip pre rýchle bezdrôtové pripojenie a technológiu ROG RangeBoost, ktorá neustále skenuje okolie a prepína sa medzi dvoma pármi antén pre čo najlepšiu kvalitu pripojenia. Dva 2,5 W zabudované reproduktory dopĺňa inteligentný zosilňovač a Zephyrus S GX701 dokáže simulovať aj priestorový zvuk. Takisto ponúka funkcie, ktoré sú navrhnuté pre streamovanie a záznam hrania, ako je automatická stabilizácia hlasitosti a tlmenie hluku a ozveny.

Zephyrus S GX701 sa zmestí do väčšiny tradičných batohov. Je najtenším a najkompaktnejším 17-palcovým herným notebookom. Jeho konštrukcia má hrúbku iba 18,7 mm, rámiky okolo displeja majú hrúbku 6,9 mm. Vďaka tomu má Zephyrus rozmery tradičného 15,7-palcového notebooku.

To najlepšie z oboch svetov vďaka technológiám NVIDIA G-SYNC a Optimus

Zephyrus S GX701 ponúka najlepšiu vizuálnu kvalitu vďaka technológii NVIDIA G-SYNC. Tá synchronizuje obnovovaciu frekvenciu displeja s grafickou kartou, čím odstraňuje vizuálne nedostatky. A hoci táto technológia ponúka najlepší herný zážitok, vyžaduje, aby bola grafická karta neustále zapnutá. To zvyšuje spotrebu energie a znižuje výdrž batérie.

Riešením je technológia NVIDIA Optimus, ktorá štandardne využíva integrovanú grafickú kartu procesora a diskrétnu grafickú kartu aktivuje iba v prípade hrania alebo graficky náročných aplikácií. ASUS takisto vymyslel riešenie, ktoré umožňuje používateľovi prepnúť sa medzi režimami G-SYNC a Optimus pomocou rýchleho nastavenia.

ASUS dlhodobo úzko spolupracuje s výrobcami panelov a aj preto Zephyrus S GX701 ponúka kvalitný displej so 144 Hz obnovovacou frekvenciou a 3 ms GTG odozvou, ktorá je ideálna pre rýchlu akciu.

Displej je vďaka certifikácii PANTONE Color Validation ideálny aj na prácu a ponúka verné zobrazenie farieb a skvelú jednotnosť – lepšie ako na väčšine stolných monitorov.

Rýchly a chladný

Ultratenké šasi ponúka malý priestor pre priechod vzduchu, takže chladenie procesora a grafickej karty je veľmi náročné. ASUS preto vymyslel inovatívny systém Active Aerodynamic System (AAS), ktorý pri otvorení veka pootvorí šasi, čo zvyšuje priechod vzduchu. Chladiaci systém využíva dodatočné prieduchy nad klávesnicou, dva ventilátory a štyri pasívne chladiče, takže Zephyrus S GX701 je vždy chladný. Samočistiaci systém takisto pomáha zabrániť usadeniu prachu a ďalších čiastočiek vo ventilátoroch.

Rýchlosť ventilátorov reguluje inteligentný algoritmus, ktorý berie do úvahy zmeny teploty. Používatelia sa môžu prepínať medzi troma režimami používania – režim Turbo ponúka najlepší výkon pri hraní, režim Balanced optimalizuje výkon, chladenie a jeho hlučnosť a režim Silent kladie dôraz na tichú prevádzku.

Každý kláves ponúka samostatné RGB LED podsvietenie, ktoré si môžu používatelia jednoducho prispôsobiť. Podsvietenie sa rozširuje aj na touchpad, ktorý je umiestnený napravo od klávesnice a je možné ho premeniť na numerickú klávesnicu. Podsvietenie je možné synchronizovať s príslušenstvom a ďalšími zariadeniami s podporou technológie Aura Sync a jeho jas sa dokonca mení automaticky na základe hlasitosti.

S externou webkamerou

Tenké rámiky okolo displeja limitujú priestor pre zabudovanú webkameru a preto sa ASUS rozhodol vytvoriť externý modul, ktorý ponúka lepší zážitok. Externá webkamera ROG GC21 zachytáva jasný a čistý obraz vo Full HD pri 60 fps.

CENA & DOSTUPNOSŤ

ROG Zephyrus S GX701 je v predaji na Slovensku od 18. marca 2019. Jeho cena začína od 2 399 eur.

ŠPECIFIKÁCIEi
ASUS ROG Zephyrus S GX701
Procesor Intel® Core i7-8750H
Operačný systém Windows 10 Home
Windows 10 Pro (ASUS odporúča Windows 10 Pro)
Displej 17.3” FHD (1920×1080) IPS-level panel, 144Hz, 3ms, 100% sRGB, Optimus, G-SYNC, PANTONE® Validated
Grafická karta NVIDIA® GeForce RTX až do 2080 Max-Q Až 8GB GDDR6 VRAM
Pamäť DDR4 2666MHz SDRAM až do 24GB (8GB na doske)
Úložisko M.2 NVMe PCIe 3.0 x4 1TB SSD
M.2 NVMe PCIe 3.0 x2 512GB / 1TB SSD
Bezdrôtová konektivita 802.11ac 2×2 WLAN Bluetooth® 5.0 (verzia sa môže odlišovať podľa verzie OS)
Porty 1 x USB 3.1 Gen 2 Type-C s DisplayPort 1.4 a napájaním
1 x USB 3.1 Gen 1 Type-C
1 x USB 3.1 Gen 2 Type-A
2 x USB 3.1 Gen 1 Type-A
1 x HDMI 2.0b
1 x 3.5 mm kombo jack pre slúchadlá a mikrofón
1 x Kensington lock
Klávesnica Chiclet klávesnica s individuálnym RGB podsvietením klávesov
Aura Sync
Podpora technológie N key
Klávesové skratky: Funkcia Ten-key / ROG Armoury Crate
1,4 mm vzdialenosť
Audio 2 x 2.5W reproduktory s inteligentným zosilňovačom
Smerový mikrofón
Softvér Armoury Crate
GameFirst
GameVisual
Sonic Studio & Sonic Radar
Aura Core
XSplit Gamecaster (Free)
Android / iOS App
AC adaptér 230W napájací adaptér
Konektor: ø6.0 (mm)
Výstup: 19.5V DC, 11.8A, 230W
Vstup: 100~240V AC, 50/60Hz univerzálne
Rozmery 399 (W) x 272 (D) x 187 (H) mm
Hmotnosť 2.7kg

i Špecifikácie, obsah a dostupnosť produktu sa môže zmeniť bez upozornenia a môže sa odlišovať podľa krajiny. Aktuálny výkon sa môže odlišovať podľa aplikácií, používania, prostredia a ďalších faktorov. Kompletné špecifikácie sú dostupné na http://www.asus.com

Komentuj!