Register

A password will be e-mailed to you.

Očakávané pokračovanie úspešnej japonskej akčnej série Devil May Cry dorazilo minulý týždeň na naše herné zariadenia. Od recenzentov si táto krvavá hack and slash záležitosť s výborným hudobným sprievodom si vyslúžila výborné hodnotenia, avšak zdá sa, že so sebou priniesla i určitú kontroverziu. Všetko totiž nasvedčuje tomu, že PlayStation 4 verzia tohto počinu je na západe cenzurovaná. 

V jednej pasáži samotného titulu sa totiž objaví úplne nahá postava, samozrejme snímaná zozadu, ktorú Dante po dramatickom súboji chytí do svojich rúk. Hráči vo východných krajinách a na ostatných platformách videli celú scénu bez akéhokoľvek cenzúry, avšak postupne sa začali objavovať správy, ktoré tvrdia, že PlayStation 4 verzia zakrýva v západných krajinách všetku nahotu v danom zábere ružovým žiarením.

Na internetových portáloch sa tak ihneď spustila nemalá diskusia. Niektorí totiž zastávajú názor, že zakrytie je cielené, iní zasa hovoria o cenzúre, ktorú si priamo vyžiadala materská spoločnosť konzol PlayStation, teda japonské Sony. Zaujímavosťou však zostáva, že v neskorších fázach hry sa objavuje ďalšia nahota, ktorá je však zhodne skrytá na všetkých platformách a vo všetkých kútoch sveta. Najmä preto z tejto situácie vyvstáva otázka, ktoré verzie sú teda chybné?

Je totiž pomerne nelogické cenzurovať nahotu v jednej časti hry a v druhej zasa nie. Všetko teda momentálne závisí od vyhlásenia Sony, prípadne vývojárskeho tímu zo štúdia Capcom. Iba oni totiž môžu všetko uviesť na pravú mieru, keďže celá situácia je pomerne bizarná a len veľmi ťažko určiť, aké pohnútky viedli autorom k tomuto rozhodnutiu. Určite by sme však nemali vylučovať možnosť, že sa jedná iba o chybu, ktorá bude opravená patchom. Čo si myslíte vy?

Komentuj!