Register

A password will be e-mailed to you.

Titul Days Gone je ďalším veľkým titulom, na ktorý sa môžu tešiť majitelia konzol PlayStation 4. Hra vychádza budúci mesiac, konkrétne 26. apríla a reklamná kampaň tým pádom naberá na obrátkach. Ihneď v úvode marca spoločnosť Sony a jej PlayStation divízia nachystala pre novinárov akciu, počas ktorej si mohli zahrať tento očakávaný titul, porozprávať sa s členom vývojárskeho tímu, no to, samozrejme, nebolo všetko. Keďže som mal tú príležitosť zúčastniť sa tejto akcie, trochu vám ju priblížim.

Nakoľko moje bydlisko je od Prahy vzdialené približne 400 kilometrov, cesta za Days Gone začala už 28. februára, tesne pred polnocou. Bol som si istý, že ma čaká zaujímavá akcia, ostatne tieto v Sony vedia pripraviť vždy na výbornú, čo sa neskôr aj potvrdilo. Po príchode do Prahy sa však cesta nekončila, nakoľko sa akcia nekonala priamo v hlavnom meste, ale v asi hodinu vzdialenej oblasti, kde sa nachádza ruina hotelu Harasov v Kokořínsku.

Po príchode nás privítali členovia Harley-Davidson Club Praha, ktorí skontrolovali, či si so sebou náhodou nenesieme nejaké nebezpečné predmety. Samozrejme, išlo o súčasť “predstavenia”, no tematicky bol tento prvok dobre zvolený, keďže motorky sú neoddeliteľnou súčasťou hry.

Následne sme sa presunuli do už spomenutého hotela, kde nás oficiálne privítali zástupcovia spoločnosti Sony v Českej republike, vypočuli sme si informácie o akcii, samotnej hre a niekoľko slov pridal i Emmanuel Roth, senior animátor v SIE Bend Studio, s ktorým sa neskôr mohol porozprávať každý jeden herný magazín, viď i náš rozhovor. Samotné hranie titulu Days Gone však neprebiehalo priamo v tejto budove, ale v objekte, ktorý sa nachádzal iba pár metrov od hotela.

Práve tam sme presunili sa po krátkej obhliadke priestorov budovy a pustili sa do to najdôležitejšieho – hrania titulu Days Gone. Po asi hodine hrania prišiel môj čas na rozhovor, ktorý bol veľmi príjemný a utvrdil ma v tom, že v SIE Bend Studio mali vývojári od začiatku jasnú predstavu v tom, aký titul chcú hráčom priniesť.

To však nebolo všetko. Každý z nás sa mohol zúčastniť hry, kde úlohou bolo nájsť v čo najkratšom možnom čase
súčiastku na motorku, následne ju priniesť a namontovať na pripravený stroj. Aby sme boli lepšie motivovaní, každý jeden člen z trojčlenného tímu mohol vďaka víťazstvu vyhrať zberateľskú edíciu Days Gone, v ktorej sa nachádza množstvo zaujímavých predmetov vrátane sošky Deacon St. Johna sediaceho pri motorke a mŕtvom Freakerovi. Nášmu tímu sa, bohužiaľ, nepodarilo zvíťaziť, no snáď si ju členovia víťazného tímu užijú a skrášli im poličku.

Kto mal chuť, mohol sa spolu s členmi Harley-Davidson Club Praha zviezť na týchto legendárnych strojoch, prípadne využiť možnosť naštartovať si pripravenú motorku a otestovať, aký rev dokáže vytvoriť jej motor. Táto motorka bola umiestnená na podstavci, takže tu išlo skutočne iba o ten pocit sadnúť si na motorku a vychutnať si zvukovú kulisu, ktorú tento stroj dokáže vytvoriť.

Možno sa na prvý pohľad mohlo zdať zvláštne, že sa takáto akcia koná v nejakej “rozpadnutej” budove, avšak tematicky bolo miesto zvolené naozaj dobre. Keďže je Days Gone post-apokalyptický titul, zanedbaná budova hotela dobre navodila atmosféru pred samotným hraním. Počas celého dňa panovala na akcii dobrá, priateľská a uvoľnená atmosféra, čo ešte väčšmi umocnilo dobrý dojem z celého podujatia.

Po ukončení akcie nás čakala cesta späť do Prahy a mňa následne na druhý deň zase cesta späť domov. Či už z akcie, alebo samotnej hrateľnej ukážky titulu Days Gone som si odniesol pozitívne dojmy, o čom sa ostatne môžete presvedčiť na tomto odkaze, kde nájdete dojmy zo samotného hrania očakávanej PlayStation 4 exkluzivity od SIE Bend Studio. Z textu je pravdepodobne náročné načerpať dojmy, ktoré sprostredkuje priame zúčastnenie sa na mieste, avšak české zastúpenie Sony a ich hernej divízie PlayStation si pre novinárov pripravilo naozaj vydarenú akciu.

Ja už chcem na záver touto cestou ešte raz poďakovať za pozvanie a verím, že vám budeme môcť priniesť dojmy z predčasného hrania i z ďalších chystaných exkluzivít vydavaných na konzolách PlayStation 4.

Komentuj!