Register

A password will be e-mailed to you.

Štýlovú hororovú akciu pod názvom Close to the Sun vytvára vývojárske štúdio Teacup na Unreal engine 4. Má by to byť poriadne atmosférický titul, ktorý vás nechá skúmať výskumnú loď slávneho vynálezcu Nikola Teslu. Hra by mala vyjsť na PC v marci tohto roka, ale má to jeden háčik.

“Naša ambiciózna hororová akcia Close to the Sun vyjde exkluzívne na Epic Games Store.” Túto správu nedávno zverejnili samotní vývojári a tak si tento nie príliš obľúbený internetový obchod môže prirátať ďalšie body v súboji s inými digitálnymi obchodmi. Samotná hra bola predstavená na minuloročnom Gamescome a na prvý pohľad svojou štylizáciou pripomínala Bioshock. Vývojári však popísali svoj projekt ako čistý first-person horor, v ktorom pôjde v prvom rade o prežitie.

Close to the Sun sa odohráva v 19. storočí na lodi, ktorú vytvoril slávny Nikola Tesla. Jeho vynálezy zohrali v tejto alternatívnej histórii veľkú úlohu a spoločnosť ich začala okamžite používať vo veľkom. No a práve tento lodný komplex je vrcholom toho, čo Tesla dokázal stvoriť. Práve tam sa vydáte v úlohe Rose, mladej novinárky. Z  bližšie nešpecifikovaného dôvodu budete pátrať v týchto priestoroch po vlastnej dcére, no hneď ako vkročíte do popisovaných miest, bude evidentné, že sa tam niečo zvrhlo. Jedinou obranou bude pre Rose obozretnosť a skrývanie sa. No ani to jej údajne nemusí stačiť.

Close to the Sun bol pôvodne vyvíjaný za pomoci Unreal Engine 4. Vzhľadom na to, že Epic Games usúdili, že hra má istý potenciál, vývojári získali aj jeden z lukratívnych Unreal Dev grantov. Súčasťou tejto dohody je možnosť využívať celý engine zdarma a platiť až neskôr, konkrétne len 5% poplatok z predajov. V prípade distribúcie prostredníctvom Epic Store však tato povinnosť po novom úplne odpadá. Rozhodovanie autorov o tom, či pristúpiť na túto exkluzivitu preto asi nebolo príliš zložité. Hra bude stáť na Epic Store iba 29,99 €. Túto relatívne nízku cenovku si vývojári môžu dovoliť aj vďaka tomu, že Epic Store si neberie tak vysoký podiel tržieb ako Steam.

Uvidíme, ako zareagujú samotní hráči, avšak nedávna skúsenosť (najmä v prípade Metro Exodus) ukázala, že sa im veľmi nechce opúšťať stále dominantný Steam. Okrem tejto PC verzie, naplánovanej na marec 2019, sú neskôr v pláne i konzolové verzie.

Komentuj!