Register

A password will be e-mailed to you.

Ako sa dalo čakať, podvodníci sa nevyhli ani Apex Legends. Obrovský úspech online akcie Apex Legends na sebe logicky nabaľuje záujem najrôznejších cheaterov, ktorí kazia zážitok z hrania normálnym hráčom. Vývojári zo Respawn Entertainment však tento problém vôbec neberú na ľahkú váhu.

Respawn Entertainment dobre vedia, že napríklad konkurenčnému PLAYERUNKNOWN’S BATTLEGROUNDS sa ignorovanie cheaterov vypomstilo a jeho tvorcovia to museli neskôr doháňať tvrdými raziami. A podľa aktuálnej správy na nich preto vôbec neberú ohľad. Len za dva týždne od uvedení Apex Legends na trh došlo ku zrušeniu účtov až 16 000 hráčom, u ktorých sa preukázalo nepovolené podvádzanie. K dispozícii navyše dali tiež oficiálnu webovú stránku, na ktorej je možné podvodníka nahlásiť. Hlásenie je potrebné doplniť o presný screenshot alebo video a následne vyplniť formulár s potrebnými údajmi. V tejto súvislosti je aj zaujímavé, že Apex Legends sa dokonca chystá aj na čínsky trh, ktorý je podobnými podvodmi doslova povestný.

Apex Legends sa aktuálne nevyhýbajú ani ďalšie problémy, ktorým musia čeliť populárne tituly. Napríklad sa už objavila aj falošná aplikácia pre mobilné telefóny, ktorá neumožňuje hranie hry, ale po inštalácii začne šíriť škodlivý software, takzvaný malware. Hra zatiaľ nie je k dispozícii na oficiálne na systémy Android ani iOS, ale na mobilnej verzii sa už pracuje. No v súčasnosti si ju zatiaľ zahráte iba na platformách PC, PlayStation 4 a Xbox One.

Komentuj!