Register

A password will be e-mailed to you.

Hoci Duna Franka Herberta patrí i v súčasnosti k najlepšie predávaným science fiction románom, na filmovej ani hernej scéne sa jej nikdy výraznejšie nedarilo. Netradičné spracovanie režiséra Davida Lyncha bolo aj podľa spisovateľa vzdialené od svojho originálu, no a herné adaptácie spravidla zapadli medzi ten najvšedší priemer, aký si viete predstaviť, samozrejme s výnimkou niektorých stratégií. Zdá sa však, že tomuto univerzu svitá na lepšia časy.

Budúci rok má ísť totiž do kín nové spracovanie knižnej ságy Duna, ktoré dostal na starosť zručný režisér Denis Villeneuve. No a aktuálne získalo šesťročné práva na túto značku štúdio Funcom. Ak vám je názov štúdia Funcom známy, je to, pravdepodobne, i kvôli minuloročnému survival titulu Conan: Exiles. Barbarský survival v otvorenom svete plnom besných monštier, odpudivých kostlivcov a surových súbojov, no i neľahkého prežívanie v nehostinných púštnych oblastiach. Nemôžeme sa teda ani čudovať, že sa takto zaujímavý a kvalitne spracovaný koncept dočkal značných ovácií, kde i v našej recenzii dopadol veľmi dobre.

Funcom plánuje vyprodukovať za týchto šesť rokov tri počiny z univerza Duny, pričom jedným z nich je online survival v otvorenom svete. Čiže si môžeme predstaviť niečo v štýle Conan: Exiles. Je to celkom pochopiteľné, nakoľko samotný púštny knižný svet v sebe ukrýva množstvo priestoru k vytvoreniu takejto hry. Tvorcovia majú možnosť vytvárať, respektíve poodhaľovať zaujímavý a bohatý lore, ako aj obrovských červov, ktorí by mohli figurovať v úlohe protivníkov.

Ďalšie dva projekty sú v súčasnosti zahalené rúškom tajomna, avšak Funcom momentálne pracuje na real-time stratégii zo sveta Conana a teda sa istým spôsobom naskytuje možnosť vytvoriť niečo podobné aj tu, keďže najúspešnejšie počiny zo série Dune boli práve tie strategické. Nakoniec by sme si vedeli predstaviť aj niečo v štýle open world akčného titulu Max Max od štúdia Avalanche Studios. Uvidíme však, ako títo autori naložia so svojou novo nadobudnutou licenciou.

Komentuj!