Register

A password will be e-mailed to you.

Starbreeze Studios už nepracujú na Overkill´s The Walking Dead. Vyzerá to tak, že celý projekt bol úplne zrušený a neplánuje sa v ňom pokračovať ani v budúcnosti. Čo stálo za týmto rozhodnutím?

Vo všetkom má prsty Skybound Entertainment , ktorý má majoritné práva na značku The Walking Dead. Skybound zrušil kontrakt so štúdiom Starbreeze, a tým vlastne úplne zastavil vývoj konzolovej verzie Overkill´s The Walking Dead. Oficiálnym stanoviskom pre zrušenie titulu bola nespokojnosť s kvalitou projektu. Nedosahujúce štandardy a nižšia kvalita, ktorej sme sa venovali i v našej recenzii, sa nestretla s pôvodnými očakávaniami, nakoľko cieľom Skyboundu je prinášať kvalitné Walking Dead tituly. Čo hra od štúdia Overkill Software zjavne nebola.

Čo sa týka PC verzie, tá vyšla iba v vovembri minulého roka, no zo Steamu bude kompletne stiahnutá. Hra sa, bohužiaľ, nestretla s úspechom u kritikov a ani u hráčov a to vlastne aj viedlo k problémom v Starbreeze. Najprv odstúpil šéf Bo Andersson Klint, a neskôr sa k tomu pridali aj finančné problémy a o celú situáciu sa začali zaujímať i švédske úrady. Starbreeze Studios a Skybound momentálne pracujú aspoń na čiastočnom vyriešení situácie – to znamená čo najskoršie vydanie druhej série. Situácia vśak nevyzerá veľmi ruživo a nech sa už Starbreeze snaží akokoľvek, projekt zrejme ľahne popolom.

Domnienky poslednej vety potvrdzuje aj bývalý zamestnanec firmy. Ten tvrdí, že o osude hry bolo rozhodnuté už dávno predtým. Pravdou zostáva, že v hernej branži máte väčšinou len jeden pokus urobiť dobrý dojem, a nech leštíte Trabant akokoľvek usilovne, Ferrari z neho nespravíte.

Komentuj!