Register

A password will be e-mailed to you.

Seriálový projekt Halo sa ťahá už roky. No stanica Showtime uviedla v poslednej dobe veci do pohybu a najala režiséra, ktorý má za sebou pomerne zvučné tituly. Dočkáme sa nakoniec tejto sci-fi odysei na televíznych obrazovkách?

Showtime opäť rozdýchava vášne ohľadom Halo seriálu. Že to myslí s týmto projektom vážne, dokazuje aj fakt, že za réžiou a produkciou tohto live-action seriálu bude stáť pomerne skúsený Otto Bathurst. Ten už má za sebou kvalitné seriálové projekty Hustle, Black Mirror, Peaky Blinders a hoci mu filmový Robin Hood až tak nevyšiel, v seriálovej produkcii má pomerne dobré vyhliadky aj po stránke kvality. Začiatok produkcie a nakrúcania by mal byť naplánovaný na koniec tohto roka. Dúfame, že už naozaj. TV séria sa totiž ťahá problémami už neuveriteľných 6 rokov, až sa zdá, že značka Halo a televízne obrazovky si nie sú súdené. Svojho času bol neúspešný aj filmový projekt pod hlavičkou Columbia Pictures. ktorý nebol nikdy dokončený.

V roku 2013 ešte pod hlavičkou Microsoftu v spolupráci so Stevenom Spielbergom projekt stroskotal a presunul sa pod krídla Showtime. Tam projekt dlho ležal prachom. Potom bola ohlásená 10 dielna séria, ktorá opäť stroskotala na nezhodách medzi režisérom Rupertom Wyattom (Vzostup planéty opíc) a projekt sa tak opäť natiahol. Bathurst síce neznie ako veľké meno, no okrem spomenutých má značné skúsenosti s pracou v TV staniciach (BBC) čo by mohlo znamenať predídenie potenciálnych nezhôd. Mal by sa postarať o réžiu niekoľkých dielov a zvyšok seriálu bude produkovať. Epizód by sme sa nakoniec mali dočkať len 9 a bohužiaľ dátum vydania je v nedohľadne. Ak sa však už produkcia dá do pohybu, takmer určite sa dočkáme aspoň nejakého výsledku. Dúfame, že bude stáť zato.

Komentuj!