Register

A password will be e-mailed to you.

Minuloročná konkurencia na akcii The Game Awards bola rozhodne nemalá. O titul najlepšej hry roka totiž bojovali silný ťahúni, konkrétne Red Dead Redemption 2, Celeste, Marvel’s Spider-Man, Assassin’s Creed Odyssey, Monster Hunter World, avšak prestížne ocenenie nakoniec získala exkluzivita konzoly Sony, teda God of War. Jednoznačne veľký úspech pre sériu, ktorá sa po ôsmich rokoch vrátila na hernú scénu, avšak zdá sa, že titul žne úspech i v novom roku. Nedávno sa dočkal ocenenia za najlepší herný scenár. 

I napriek tomu, že to na prvý pohľad nemusí byť zrejmé, toto surové severské RPG v sebe očividne ukrýva i výborne spracovaný príbeh, ktorý cech amerických spisovateľov zaujal natoľko, že mu uštedrili vyššie spomínané ocenenie. Vývojárom zo štúdia Sony Santa Monica, respektíve v tomto konkrétnom prípade scenáristom, ktorými sú Matt Sophos, Richard Zangrande a Cory Balrog sa podarilo vybojovať ďalšie podstatné a rozhodne úctyhodné ocenenie.

To si už teraz môžu pripísať k oceneniu hry roku i najlepšieho dobrodružného, respektíve akčného titulu. V tejto kategórii pritom God of War porazil opäť nového virtuálneho pavúčieho muža, najnovší diel Assassin’s Creed, piatu epizódu druhej sezóny o Batmanovi, ktorá vzišla z už zaniknutého štúdia Telltale a dokonca aj obrovské príbehové plnohodnotné RPG Pillars of Eternity II: Deadfire. Red Dead Redemption 2 nebol ani len predložený na posúdenie, takže z tohto pohľadu to mal vlaňajší PlayStation 4 hit o niečo ľahšie.

Uvidíme, či bude tento trend ocenení pokračovať aj na Game Developers Conference, ktorá prebehne už o dva týždne. Každopádne, God of War má až šesť nominácii a Red Dead Redemption sedem, čiže o súboj videoherných titánov je postarané. Takto veľký úspech a popularita by jednoznačne mohli dopomôcť k ďalšiemu pokračovaniu, ktorého vývoj už s najväčšou pravdepodobnosťou začal. Tak skoro ho však rozhodne neuvidíme a zrejme sa ho dočkáme až na novej generácii konzol od spoločnosti Sony.

Komentuj!