Register

A password will be e-mailed to you.

Jeden z najpopulárnejších rogue-like počinov poslednej doby, Darkest Dungeon bude mať regulárne pokračovanie. Vývojári z Red Hook Studios totiž oficiálne oznámili vývoj ďalšieho dielu tejto svojej ťahovej rogue-like hry.

Darkest Dungeon vyšiel ešte v roku 2016 na Steame, ale následne sa postupne dostal aj na všetky známe platformy, vrátane Nintenda Switch. Hra zožala taký úspech, že v súčasnosti je už považovaná za jeden z dôležitých míľnikov celého žánru. Viacero štúdií sa priamo inšpirovalo jej konceptom, či vizuálnym spracovaním. Jednou z takýchto hier aj nami recenzovaný Deep Sky Derelicts. Keďže všetci, hráči aj recenzenti boli spokojní, pokračovanie sa dalo očakávať. To bolo oznámené v týchto dňoch a dvaja vývojári, Tyler Sigman a Chris Bourassa boli pri tejto príležitosti vyspovedaní redaktorom PC Gameru.

V rozhovore uviedli, že ich team sa zatiaľ skladá iba zo 14 ľudí, ale štúdio má v pláne angažovať ďalšie posily. V Darkest Dungeon II údajne opäť dostanete k dispozícii šesť starých známych tried hrdinov, konkrétne to bude Grave Robber, Leper, Man-at-Arms, Plague Doctor, Highwayman a Hellion. Takisto sa na projekte zúčastňujú pôvodný skladateľ Stuart Chatwood spolu s dabérom. Popritom však máme očakávať o niečo vyladenejší systém súbojov a množstvo ďalších menších úprav a zmien.

Red Hook Studios majú v pláne najskôr Darkest Dungeon 2 vydať v rámci Early Access na platforme PC, ale rovnako ako tomu bolo u prvého dielu sa počíta s neskorším uvedením aj na iné platformy. Keďže išlo len o prvé informácie, vývojári neuviedli žiadny bližší dátum vydania, takže zatiaľ nám musia stačiť prvé zábery hry, ktoré priniesol teaser trailer.

Komentuj!