Register

A password will be e-mailed to you.

Patrick Söderlund, bývalý viceprezident EA založil svoju vlastnú spoločnosť, ktorá dostala názov Embark Studios. K tomu sa rozpovedal aj o novom titule, ktorý sa v tomto štúdiu pripravuje.

Patrick Söderlund opustil EA v auguste 2018. Dovtedy pôsobil na poste viceprezidenta a zohrával kľúčovú rolu pri tvorbe titulov zo sérií Battlefield a Battlefront. Dôležité slovo mal napríklad aj pri rozšírení enginu Frostbite naprieč ostatnými EA štúdiami. O svojej pripravovanej hre a aj svojom štúdiu rozpísal vo svojom blogu. V samotnom srdci Štokholmu ho pripravuje v spoločnosti šiestich spolupracovníkov, ktorý stáli za zrodom Embarku. Celé štúdio má momentálne cez 50 zamestnancov.

Embark pripravuje free-to-play akčnú kooperatívnu záležitosť, ktorú bude poháňať Unreal Egine od Epicu. Hra bude zasadená do budúcnosti a má sa odohrávať na mape o veľkosti 256 kilometrov štvorcových. Samozrejmosťou bude dynamické počasie a osvetlenie a striedanie cyklu dňa a noci. Söderlund považuje nový titul za krst ohňom a počas jeho vývoja sa bude i samotné štúdio neustále formovať a rozvíjať. Viac zatiaľ nevieme, no promo obrázky už sú dostupné a vyzerajú veľmi dobre. Embark Studios pozostáva z pomerne skúsených členov a z tohto pohľadu veríme, že o kvalitu bude postarané.

Komentuj!