Register

A password will be e-mailed to you.

Lovecraftovská tematika zažíva v poslednej dobe menšiu renesanciu. Po Bloodborne, Call of Cthulhu: The Official Video Game a pripravovanom The Sinking City prichádza ďalšia z hier inšpirovaná poviedkami tohto legendárneho spisovateľa. Aj keď len v podobe módu pre hororový titul Amesia: The Dark Descent.

Ak ste fanúšikmi tvorby Howarda Phillipsa Lovecrafta, potom zrejme oceníte tento prírastok. The Shadow of the Ramlord však nie je klasický horor, ako by sa mohlo zdať podľa dostupných indícií, a miesto ľakačiek, či naháňačiek sa zameriava skôr na príbeh a atmosféru. Za týmto počinom stojí Dark Craft Studios, a možno si ho spojíte s hrou  SOMA, ktorej by sa chcel podobať.

Príbeh sa odohráva na panstve Caecea, kde chce miestny barón vyvolať Ramlorda. Jeho manželka sa tomu snaží zabrániť a preto odosiela list, ktorý sa dostáva priamo do vašich rúk. Je tak len na vás, aby ste jej pomohli. Samotná modifikácia je rozdelená na sedem máp a pozriete sa nielen do sídla, ale i do tunelov pod ním. Najväčší dôraz kladie na atmosféru a leveldizajn, pričom na výsledku sa prejavujú nesporné skúsenosti Dark Craft Studios s módovaním (v minulosti s venovali hlavne Crysis).

Shadow of the Ramlord je momentálne najpopulárnejším módom na ModDB, a určite vám pomôže skrátiť si čakanie na ďalšie príprastky podľa Lovecrafta.

Komentuj!