Register

A password will be e-mailed to you.

Nezávislé štúdio No Code pôvodom z Veľkej Británie zaujalo v roku 2017 kladne hodnotenou adventúrou Stories Untold. Od tej doby pracuje na svojom novom titule, sci-fi thrilleri Observation, ktorého dokončenie sa blíži a tak mohol byť zverejnený prvý reveal trailer.

V sci-fi thrilleri Observation zavítame nielen na obežnú dráhu Zeme ale aj ďalej do vesmíru. Budeme pátrať po astronautke doktorke Emme Fisherovej a posádke vesmírnej stanice Observation. Hlavnou zvláštnosťou oproti podobnému druhu hier je však fakt, že nebudeme v úlohe žiadneho človeka, ale zhostíme sa vyspelej umelej inteligencie S.A.M. Tá sa ale musí so skutočnosťou vysporiadať so svojimi obmedzenými prostriedkami a tak jej nezostáva nič iné, len sa spoliehať iba na kamery a počítačové systémy vesmírnej stanice. Takýmto spôsobom teda budeme hľadať stopy a zisťovať, čo sa na stanici stalo a prečo celá ľudská posádka zmizla.

Štúdio No Code nie sú žiadni začiatočníci, ale tvorí ho partia veteránov z takých tímov, akými sú Rockstar North, Rocksteady, Creative Assembly, CCP a IO Interactive. Podľa ich tvrdenia sa dali dokopy, aby si spoločne splnili svoj sen o nezvyčajnom sci-fi thrilleri. Okrem toho, že sa netradične chopíme hlavnej úlohy vo forme umelej inteligencie, vývojári zároveň sľubujú priekopnícky a zaujímavý príbeh, doplnený navyše ešte aj o detailnú vizuálnu vernosť. Dátum vydania však zatiaľ neupresnili, len uviedli, že majú v pláne rok 2019, kedy Observation vyjde na platformy PC a PlayStation 4. Už na prvý pohľad tento titul vyzerá viac než pozoruhodne a sami sme dosť zvedaví na jeho hrateľnosť a atmosféru.

Komentuj!