Register

A password will be e-mailed to you.

Motivovať žiakov v škole nie je nič jednoduché. Svoje o tom vie, aj učiteľ Brett Belsky z New Yorku, ktorý použil ako motivátor populárnu multiplayerovú záležitosť Fortnite. To sa mu však aj vypomstilo.

Išlo o dohodu, ktorá sa udiala ešte začiatkom minulého roka. Brett Belsky, ktorý vyučoval telocvik v jednej zo škôl v Brooklyne, sa dohodol s dvoma žiakmi základnej školy, že ak sa začnú viac snažiť, za odmenu si s nimi zahrá ich obľúbenú hru Fortnite. Samotný učiteľ sa pritom nechal počuť, že od spomínanej dvojice si za týmto účelom vyžiadal povolenie priamo od rodičov. K tomu však zrejme zo strany jedného z nich nedošlo a keď sa otec jedenásťročného chlapca dozvedel, s kým hral jeho syn v marci 2018 na Xboxe dvadsaťminútový zápas vo Fortnite, celú situáciu okamžite nahlásil riaditeľovi školy.

Priamym následkom celej situácie bolo rozviazanie pracovného pomeru s týmto telocvikárom, nakoľko zamestnanci školy by nemali podľa vyjadrenia hovorcu ministerstva školstva interagovať so žiakmi prostredníctvom internetu za inými ako školskými účelmi. Belsky každopádne uznáva, že to mal vopred prediskutovať s vyššie postavenými osobami, no zároveň sa bráni a tvrdí, že z jeho strany nedošlo k ničomu nevhodnému. Všetko bude mať ešte dohru na súde. Nie je to prvá, no ani posledná kauza, ktorá sa priamo dotýka tohto, v dnešnej dobe mimoriadne hraného, titulu a uvidíme, čoho sa dočkáme nabudúce.

Zdroj: Variety

Komentuj!