Register

A password will be e-mailed to you.

Wasteland 3 sa pomaly ale isto blíži a my vám prinášame poriadnu várku informácií toho, čo v hre nájdete a čo môžete očakávať. Americký vývojár Brian Fargo spolu s inXile Entertainment pokračujú v sérii, po vydarenej druhej časti, aj tretím dielom. Čo uvidíme v zamrznutej pustatine?

Wasteland patrí spolu s niekoľkými ďalšími projektami do várky izometrických RPG, ktoré kedysi oživili tento klasický žáner. Za ním stojí samotný Brian Fargo – velikán herného priemyslu, ktorý mimo iného pracoval aj na prvom Falloute. Po úspešnej Wasteland 2, ktorá vzišla z Kickstarteru, teraz už Fargo pokračuje pod krídlami Microsoftu. A pomaly prináša na pulty tretí diel tejto post-apokalyptickej značky. Séria, ktorá sa tiahne až do konca 80. tých rokov sa tak dočká trilógie. Kým Wasteland 2 bol rýdzo indie projekt, tretie pokračovanie už bude korporátna záležitosť len s indie nádychom. Crowdfundingová kampaň, ktorá začala v roku 2016 síce vyzbierala cez 3 milióny $, no do hry vstúpil Microsoft, ktorý odkúpil Fargovo štúdio inExile. Ten podľa vlastných slov nezasahuje do vývoja a všetko ostáva v rámci tvorby projektu tak ako doteraz, akurát pridal potrebnú explozivitu v zmysle financií.

Čo teda vieme o Wasteland 3 z herného pohľadu? Opäť pôjde o izometrické RPG zasadené do post-apokalyptického sveta. Z púštnej pustatiny sa presunieme do zamrznutého Colorada. Hra bude znova klásť dôraz na dialógy a tak očakávajte tony textov s taktickou ťahovou akčnou zložkou. Príbeh tretej časti priamo nadviaže na záver tej druhej. Zrejme najdôležitejšou informáciou je to, že Wasteland 3 by sme si mali zahrať už v tomto roku. Zatiaľ však nie je jasné kedy, ani či bude hra prístupná prostredníctvom Early Access alebo v plnej verzii. Každopádne, PC verzia Wasteland 3 bude aj po zakúpení Microsoftom, pravdepodobne, dostupná ako na Steame tak aj GOGu.

Wasteland 3 bude rozdelený na dve hlavné časti skrz dva svety. Na Colorado Springs, miesto vašich výjazdov a na základňu Rangerov, miesto questov. Úvodom bude základňa prázdna a vy budete musieť regrutovať nových členov. Mikromanažment základne nebude dostupný, no bude sa meniť podľa vašich rozhodnutí a členov, ktorých naberiete. Niektoré lokality budú inšpirované skutočnými predlohami – hlavne tie v meste. Dostupný bude aj multiplayer. Kampaň tak možno odohrať vo dvojici v kooperačnom režime a možno hrať aj pokiaľ bude váš partner offline. No len kým nenarazíte na dôležité dialógové rázcestie. Každý bude mať svoj vlastný tím rangerov, ktorých bude možné medzi sebou presúvať.

Čo sa inak týka už spomínaných dialógov, tie budú prepracované podľa vzorca Torment: Tides of Numenera. Niektoré možnosti v dialógoch sa objavia na základe schopností vašej postavy. Wasteland 3 by mal obsahovať oproti dvojke oveľa viac dabovaných rozhovorov. Pri dôležitých rozhovoroch sa objaví aj 3rd person kamera. Ako to bude fungovať môžete vidieť v traileri nižšie.

V hre nájdete aj vozidlá. Budú voľne manévrovateľné a okrem presunov z miesta na miesto ich bude možné využívať aj k odkladaniu zásob. Poslúžia aj ako guľometné hniezda v bojoch a bude sa možné za nimi kryť. Taktiež sa budú dať modifikovať a upravovať. Čo sa týka bojov, tie budú podobné tým z druhého dielu. Čiže budete využívať akčné body pri ťahoch, ktoré sa budú striedať medzi vami a protivníkmi. Novinkou budú schopnosti, ktoré dokážu ovplyvniť v bojoch celé vaše, alebo protivníkovo družstvo.

Hra bude dostupná v predobjednávke približne za 30 €, no po vydaní určite porastie. Odhad je približne 50 €. Veríme, že odkúpenie inExile nebude mať na konečný produkt negatívny dopad. Veď podľa slov Microsoftu chcú opäť prinášať kvalitné tituly. Wasteland 3 sa javí ako dobrá možnosť prezentácie tejto myšlienky. My každopádne držíme Brianovi Fargovi palce, aby sa mu Wasteland podaril aj do tretice.

Komentuj!